Veracles blijft ongeslagen, EVV klopt Bovo.

VoV, 01-03-2020. 6:10 uur.  Gezien het geringe aantal wedstrijden in de Eerste Divisies hebben we de wedstrijd uit de Eerste Divisie A bij de dames en Heren maar in één artikel samengevoegd. Het duel in 1BD tussen Volley Tilburg en VC Wik werd uitgesteld.

IBM Client Innovation Center Benelux Veracles tegen Apollo 8 Dames 2 leek qua set verloop wel een déjà vu van de wedstrijd in Borne. Toen won Veracles met 2-3 nadat ze een 2-0 achterstand via 28-30 in de vierde set hadden weggewerkt en de vijfde set voor zich beslisten.

Gisteren in Groningen lag hetzelfde draaiboek aan de 3-2 zege van de thuisploeg ten grondslag. De gasten uit Borne wonnen de eerste twee sets met 24-26 en 20-25 en konden daarna de trekker niet overhalen en de Groningers de eerste nederlaag in dit seizoen bezorgen.

Veracles won met ruim verschil de derde set (25-14) en had in de vierde wederom aan twee punten verschil in de verlenging van de set (26-24) genoeg voor een beslissende vijfde set. Die wonnen ze met 15-9.

Koploper Veracles staat nu op 16-66, Wevo heeft 16-55, Krekkers 16-50 en Apollo 8 bezet de vierde plaats met 16-24.

Bij de mannen in 1AH heeft E.V.V. Bultman – Hartong het drieluik inhaalwedstrijden met een 4-0 zege tegen De Hofnar Bovo afgesloten. Alleen in de vierde set was het spannend, toen de gasten in ieder geval nog een puntje wilden meenemen naar Aalten. Dat lukte op het nippertje niet, de set ging met 26-24 verloren. Daarvoor was E.V.V. drie sets ruim de betere geweest en hadden ze hun tegenstander met 14, 14 en 17 ver van de twintig puntengrens afgehouden.

PDK is met 16-59 koploper in deze divisie. Sudosa-Desto staat op 17-58, Olhaco op 15-49 en E.V.V. is de nummer vier met 15-46. Onderin staat Sneek op plaats tien met 16-31, Bovo is elfde met 16-26 en CSV sluit de rij met 16-23.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Elise Goossen – Haarhuis.