FAST lacht ondanks nederlaag

VoV, 03-02-2019. 10:48 uur. Verliezen en toch reden voor een feestje hebben. Het overkwam de dames van FAST zaterdagavond in thuishal Pica Mare. De Roze Brigade verloor terecht van Eurosped, maar plaatste zich door de nederlaag van concurrent Dros-Alterno toch voor de Kampioenspoule. Via de setstanden 17-25, 19-25 en 18-25 zegevierde de ploeg uit Vroomshoop met 0-3.

Met een overwinning op Eurosped had FAST plaatsing voor de Kampioenspoule op eigen kracht kunnen bewerkstelligen. De nummer twee uit de Eredivisie liet merken niet mee te werken aan dat feestje en wist FAST steeds te beteugelen. In alle drie de sets hield de Roze Brigade de Twentse gasten tot 13-13 bij maar na tempoversnellingen liep Eurosped uit.

Toch kon het publiek in Gennep genieten. In de ploeg van trainer Harmen Bijsterbosch maakte de jongste aanwinst Puck Hoogers haar debuut. De Venlose toonde in haar talent bij de eerste aanval waarin zij betrokken werd. Met een ferme klap sloeg zij het vijftiende punt voor FAST binnen. Toen even later Steffie Janshen voor het eerst sinds haar blessure in een wedstrijd op Gennepse bodem actief was, deed dat het publiek zichtbaar goed. Daarnaast was spelverdeelster Bregje van den Heuvel het laatst voor het thuispubliek te bewonderen. De set upper vertrekt binnenkort naar Canada voor een stage, en is in de Kampioenspoule niet meer beschikbaar.

Het evenwichtige Eurosped raakte geen moment van de wijs, en trok de set met 17-25 naar zich toe. Ook in de volgende sets was FAST niet bij machte het Eurosped lang lastig te maken. De bezoeksters uit Vroomshoop pakten met 19-25 een 0-2 voorsprong. Vechtend voor de laatste kans opende FAST met een 5-1 voorsprong in de derde set. Door matige passing hielp de thuisploeg Eurosped in het zadel. Via 11-11 en 17-18 pakten de gasten de derde set eenvoudig met 18-25.

“Het is geen schande om van deze tegenstander te verliezen. Met deze nederlaag heb ik minder moeite dan die tegen Alterno. Vandaag was onze foutenlast te groot om het Eurosped lastig te kunnen maken”, aldus trainer Harmen Bijsterbosch.

Een stukje verderop waren zijn speelsters aan de smartphones gekluisterd om de ontwikkelingen in de vierde set bij VC Sneek tegen Dros-Alterno te volgen. Het beslissende Sneekse punt, werd in de nagenoeg lege hal met groot gejuich begroet. Door de 3-1 nederlaag blijft Dros-Alterno zevende en mag FAST als zesde de Kampioenspoule in. Voldoende reden voor een feestje in Gennep en Sint Anthonis.

gh @ VoV, verslag en foto van Jos Gröniger, PR Commissie FAST.