Taurus II vindt zijn meerdere in Rijswijk

VoV, 03-02-2019. 10:38 uur. Voor de tweede keer dit seizoen heeft de onbetwiste koploper van de Eerste Divisie B bij de mannen zijn meerdere gevonden in een uitwedstrijd. Eerder in het seizoen werd met 3-2 bij Sliedrecht II verloren, gisteren was Inter Rijswijk II, de nummer twee van de ranglijst, met 3-1 de betere ploeg. Eigenlijk de veel betere ploeg gezien de setstanden in de tweede tot en met de vierde set.

Daarin kreeg de gedoodverfde kampioen maar 18, 19 en 14 punten mee, nadat ze de eerste set nog met 24-26 hadden weten te winnen. Hun voorsprong in de stand was echter zo groot, dat er ook na deze nederlaag nog 10 punten verschil inzitten tussen de nummer één (Taurus II) en twee (Inter Rijswijk II).

Na drie nederlagen op rij heeft Sliedrecht Sport II de winnende draad weer opgepakt, en meteen goed ook. Tegen VC Voerendaal stonden ze op eigen veld geen setje af. De gasten kregen per set 18, 21, 21, en 15 punten mee en zagen in de stand Sliedrecht aan hen voorbij gaan.

Ook Peelpush gunde de tegenstander geen setje, opmerkelijk dat VVU, die juist aan een goede serie bezig was, in Galgenwaard met lege handen bleef. Alleen in de vierde set kwamen ze in de buurt van een setzege (23-25), daarvoor moesten ze met 17, 18 en 17 punten genoegen nemen.

De strijd onderin leverde voor VC Wik en Velo belangrijke punten op. VC Wik won thuis met 3-1 van hekkensluiter Next Volley. Na de 25-18 en 17-25 kon VC Wik met 25-20 en 25-22 de punten bijschrijven. Dat deed Velo ook bij Compaen. Daar lag het allemaal wat dichter bij elkaar, met name in de eerste (23-25) en vierde set (ook 23-35). Velo won de derde set met 17-25 en moest de tweede met 25-20 aan de thuisploeg laten.

Zaanstad II deed goede zaken tegen EMD – Tooling. Zij wonnen thuis met 3-1. Na een enerverend gevecht over de eerste drie ronden, waarin de sets eindigden op 25-23, 32-30 en 27-25 konden de gasten voor de inzet en moeite nog een puntje meenemen. Via 22-25.