Volle buit voor Sneek en Keistad in 1AH

VoV. 03-02-2019. 10:32 uur. In de Eerste Divisie A bij de mannen waren er nu niet echt uitslagen die er qua resultaat uitsprongen. Of het moet al zijn de 4-0 van VC Sneek op de ranglijst bovenburen van Scylla en het setverlies van Set-Up thuis tegen hekkensluiter Avior, maar een setje verliezen kan zo gebeuren als het even tegenzit.

VC Sneek verraste Scylla in de eerste set. Of de ploeg uit Wageningen had de reis nog in de benen en armen zitten, want 25-7 is wel heel erg duidelijk. Er volgde licht herstel (25-21), maar daarna was VC Sneek weer de volledig dominante ploeg. Met 25-16 en 25-15 gunden ze hun bezoekers niets meer.  Springendal Set-Up liet zich door hekkensluiter Avior een set afpakken. De derde ging met 20-25 met de bezoekers mee. Daarvoor had Set-Up met 25-16 en 25-19 de dienst uitgemaakt, daarna kwam Avior in de vierde set nog tot 21 punten.

AVV Keistad kon een puntje inlopen op koploper USV Protos. Zelf wonnen ze met 0-4 bij FOOX Olhaco (14, 21, 23, 16) terwijl de studentenploeg uit Utrecht bij het reünieduel in Soest met 1-3 winst van het veld stapte. En dat was nog maar nipt gezien de 23-25 en 24-26 in de derde en vierde set, nadat Axell Claims Sovoco met 25-16 de 0-1 achterstand (21-25) ongedaan had gemaakt.

Twee duels gingen over vijf sets voordat er een winnaar bekend was. In Elburg ging EVV zegevierend van het veld  en in Horst was dat Rabobank Orion Volleybal Doetinchem Heren 2.  De ploeg uit Doetinchem blijft daarmee in 2019 ongeslagen, al zag dat er na de 25-17 en 25-22 in de eerste twee sets niet naar uit. Met 23-25 en 22-25 hielden ze de mogelijkheid om zonder verlies af te sluiten open, de 10-15 maakte het definitief.

EVV Bultman – Hartholt kon de 2-1 voorsprong tegen Focus4U Woudenberg niet in de vierde set in wedstrijdwinst omzetten. Via 25-20, 17-25 en 25-16 hadden ze daarvoor een hele goede uitgangspositie, maar de bezoekers uit Woudenberg hadden in de vierde set de neus net iets eerder over de finishlijn met 24-26. Na dit extra gewonnen puntje ging de tiebreak makkelijk naar de thuisploeg. Met 15-6.