Vizier op volleybal

 

FAST maakt zich op voor de halve finale bekertoernooi

VoV, 09-03-2023. 5:55 uur. Nog een kleine week te gaan. Dan gaat ARBO Rotterdam FAST alles op alles zetten om de dames van Sliedrecht Sport te verslaan en een eerste stap te zetten richting de finale van het nationale bekertoernooi. Het Limburgs/Brabantse team speelt dit jaar zijn laatste wedstrijden in de eredivisie en is van plan afscheid te nemen met een stunt.

Binnen het volleybal in Nederland zijn er ieder jaar twee hoofdprijzen te verdelen. Bij de eerst prijs gaat het om het landskampioenschap. De strijd om de beste van Nederland wordt tussen tien teams uitgevochten op het hoogste nationale volleybalniveau, de eredivisie. Bij de tweede prijs gaat het om de nationale beker. Aan het gevecht om die trofee doen ook ploegen uit de lagere regionen van de Nederlandse volleybalcompetitie mee en zijn er dus (veel) meer kapers op de kust.

Het team van ARBO Rotterdam FAST is inmiddels doorgedrongen tot de halve finale van het toernooi en daarmee een van de vier teams die nog aanspraak kan maken op de beker. De andere teams zijn Sliedrecht Sport, Friso Sneek en VV Utrecht; stuk voor stuk teams die momenteel ook nog een gooi willen doen naar het landskampioenschap en voor de dubbel willen gaan.

Het team van ARBO Rotterdam FAST wil aan die ambities van de topploegen een einde maken en daarmee een start maken op dinsdag 14 maart. Dan wordt namelijk de eerste van de twee wedstrijden tegen Sliedrecht Sport gespeeld. Het Limburgs/Brabantse team heeft als eerste het thuisvoordeel. De wedstrijd wordt gespeeld in de sporthal in Sint Anthonis en begint om 20.00 uur.

De meiden van ARBO Rotterdam FAST hopen op veel publieke belangstelling en ze hopen met de ondersteuning van ‘de tribune’ om de stunt van vorig jaar te herhalen en Sliedrecht Sport opnieuw de voet dwars te zetten. Dat zal nog niet gemakkelijk zijn, want de ploeg uit het westen van het land behoort steevast tot de meest succesvolle teams van Nederland.

De dames van ARBO Rotterdam FAST zijn overigens ook nog actief in de reguliere competitie. In dat verband speelt de ploeg aanstaande zaterdag uit tegen Voltena uit Werkendam (aanvang 19.00 uur). Het is de laatste kans voor de technische staf van ‘FAST’ om in wedstrijdverband de puntjes op de i te zetten en het team klaar te stomen voor de strijd om een finaleplaats. De tweede wedstrijd tegen Sliedrecht vindt plaats op dinsdag 21 maart; uiteraard is de plaats van handeling dan Sliedrecht.

gh @ VoV, persbericht FAST via Peter Toonen. Foto Rudy van ’t Rood.