Vizier op volleybal

 

Topdivisie B (v): Een topduel en een kelderclash

VoV, 10-03-2023. 5:25 uur. Bij de hervatting van het seizoen voor de laatste serie van vier, vijf of zes wedstrijden staan er in de Topdivisie B een paar hartstikke interessante duel voor zaterdag in de agenda. Wedstrijden met een VoV Top 10 notering.

We denken daarbij aan Ledûb vs. Activia, de nummer twee (17-37) thuis tegen de nummer één (16-44). Daarbij is de toppositie niet in het geding en ook kan Ledûb niet door VoCASA van de tweede plaats worden gestoken. Mochten ze geen punten pakken. Maar het is wel zo dat Activia pas één wedstrijd verloor dit seizoen, op eigen veld tegen juist ja Ledûb met 0-3 nog wel. In de andere 15 wedstrijden kreeg Activia maar 7 sets tegen. We kunnen ons voorstellen dat de ploeg op revanche uit is en dat is maximaal als er uit met 0-3 wordt gewonnen! Maar Ledûb zou Ledûb niet zijn als ze daar niet een stokje voor proberen te steken. We zijn benieuwd!

Een ander duel waar de vonken vanaf horen te vliegen is Spaarnestad vs. VCN.  Hekkensluiter Spaarnestad heeft 16-12, VCN staat met 17-19 op de veilige derde plaats van onderen. Vera Koenen nam bij Spaarnestad als interim-trainer/ coach het stokje over van Robèrt Misset, die voortijdig in Haarlem opstapte.

Zou de afgelopen periode zonder wedstrijden de thuisploeg voldoende zelfvertrouwen hebben gegeven om naar boven te kijken om de strijd om uit de  degradatiepositie te komen weer voor meer dan 100% te willen aangaan?  In zes wedstrijden 7 punten inhalen en zo uit de problemen te geraken is niet onmogelijk, maar wel een hele zware opgave. Één puntje inhalen en zo op de p/d positie te komen is een stuk minder zwaar.

Om in ieder geval dat puntje voorsprong op de degradatieplaats te behouden zal Orion In Amsterdam punten moeten pakken. Als dat er drie zijn is die positie in ieder geval zeker en kan het verschil naar VCN (was 6 punten) wellicht teruggebracht worden, bij minder is het afwachten wat Spaarnestad doet. Armixtos staat stevig in de middenmoot. Zij behaalden 17 van de 22 punten in hun eigen hal, waarmee we maar willen zeggen dat verliezen daar eerder regel dan uitzondering is. Maar wellicht kan Orion die statistieken met een zege minder positief laten zijn.

VollinGo, dat vorige week in Tilburg een 3-0 nederlaag leed, krijgt Sliedrecht Sport D2 op bezoek. Sliedrecht staat op 17-32, VollinGo op 18-24. Dat is een behoorlijk verschil. Sliedrecht Sport heeft het labeltje ‘Handhaving’ al achter de naam, bij VollinGo ontbreekt dat nog, maar gezien het puntenverschil met de gevarenzone (11) is dit zuiver een theoretische kwestie. Beide teams kunnen vrijuit spelen, wetende dat een plaatsje lager of hoger niet meteen degradatie of p/d zorgen oplevert.

De laatste wedstrijd voor aanstaande zaterdag in deze Topdivisie is VoCASA vs. Keistad. Op de voorhand zou je zomaar kunnen zeggen “dat wint VoCASA”, want ze zijn dit seizoen op eigen veld nog ongeslagen en willen da ook zo blijven. Maar, we weten ook allemaal dat de eerste thuisnederlaag elke week een week dichter bijkomt. Dat is een vaststaand feit, dat echter nog niet wil zeggen dat het voor aanstaand weekend van toepassing is. Dat is aan VoCASA en Keistad.

US Dames 1 en VollinGo hebben een vrij weekend.

We houden u op de hoogte hoe het afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.