FAST onderuit tegen Springendal Set Up’65

VoV, 10-03-2019. 14:12 uur. De volleybalsters van eredivisionist FAST hebben een dubbel gevoel overgehouden aan de wedstrijd tegen Springendal Set – Up’65. In Ootmarsum had de Roze Brigade een groot aandeel in een voor het publiek aantrekkelijk duel, maar stond na vier sets met lege handen. De thuisploeg zegevierde met 3-1 ( 25-20, 23-25, 25-17 en 25-15).

In het Twentse land putte FAST moed uit de een week eerder behaalde overwinning op Eurosped. Springendal Set – Up’65 had de wind al langer in de zeilen, en zette de zinnen op de vierde thuisoverwinning in successie.

FAST, dat in de reguliere competitie de beide onderlinge duels wist te winnen, hield zaterdagavond lang gelijke tred met de Ootmarsumse dames. Het Overijsselse team gebruikte de hoge servicedruk ook nu als voornaam wapen. Met onder andere vier aces werd FAST met 25-20 geklopt.

In de tweede set hielden de beide teams gelijke tred. Bij 21-21 sloeg FAST een beslissend gat. Na een Ootmarsumse servicefout ging de set met 23-25 naar FAST. De thuisclub gaf een snelle voorsprong in de derde set niet meer prijs. Langzaam maar zeker werd de serverende en aanvallende druk te groot voor FAST, dat de set met 25-17 verloor.

Trainer Harmen Bijsterbosch stuurde voor de vierde set een gewijzigd zestal het veld in. Puck Hoogers nam de plaats van Veerle van den Heuvel in, Annemiek Manschot kwam voor middenaanvalsters Joska Fransen en Ellen Willems verving libero Ireen Koenen. De kleine oplevingen waren niet toereikend om een vijfde set af te dwingen. Springendal Set Up ’65 stelde met 25-15 de 3-1 overwinning veilig.

In het FAST-kamp heerste een mix van tevredenheid over het spel in de eerste sets en teleurstelling om het resultaat. “We hebben de tegenstander te weinig onder druk kunnen zetten. Onze service leverde te weinig druk op en aanvallend kwamen we er niet door heen. Set – Up scoorde aanvallend juist veel beter en uit de service wisten zij per set wel vijf punten te scoren”, reageerde trainer Harmen Bijsterbosch.

FAST speelt zaterdag 16 maart thuis tegen VC Sneek. De vierde wedstrijd in de Kampioenspoule wordt om 20.00 uur in sporthal Pica Mare in Gennep gespeeld.

gh @ VoV, verslag en foto via Jos Gröniger, PR Commissie FAST.