Maximale score Set-Up uit vier duels

VoV, 10-03-2019. 14:00 uur. Voor we met het verslag van de wedstrijd tussen Set-Up ’65 en FAST beginnen eerst even een opsomming van totalen, die erg belangrijk waren voor de uitslag van dit duel. Set Up won met 3-1 via een totaal score van 98 om 77 punten, waarin begrepen 64 om 45 door de teams gescoorde eigen punten en dus 32 om 34 weggeven punten aan de tegenstanders.

Belangrijk in de hele cijferbrij waren de aces en de foutserves.  Set-Up maakte 19 aces, waarvan Carmen Oude Luttikhuis er 10 voor haar rekening nam, en had 18 foutserves. FAST kwam tot 12 aces en 21 foutserves. Een plus 1 vs min 9 saldo.  In de aanval was Set-Up ook een stuk effectiever en doeltreffender. Daarin wonnen ze met 38 om 28 punten. Dus samenvattend, serve en aanval waren doorslaggevend voor de vierde thuiswinst in de Kampioenspoule.

En dat was al meteen in de eerste set zo. FAST kwam door de hoge servedruk maar heel moeilijk aan aanvallen toe en sloot de set af met 4 aanvallende treffers. Een dozijn fouten van Set-Up waren hun belangrijkste bron om tot totaal 20 punten te komen. Bij de thuisploeg liep het passend, aanvallend en serverend als een tierelier, die in totaal 20 eigen punten opleverden.

Set-Up zag een moeizaam opgebouwd verschil van vier punten bij 11-7 na 13-10 verloren gaan. Veerle van den Heuvel serveerde twee aces en FAST nam met 13-14 over, maar scoorde daarna in de set niet één eigen punt meer. Zij bleven tot 20-19 bij door kadootjes, kwamen door een blokpunt van Ilse Oude Luttikhuis met 21-19 achter, waarop hun uitgeslagen aanval voor 22-19 zorgde. Op 23-20 kwam Carmen Oude Luttikhuis aan serve, met twee aces, haar derde en vierde in deze set, werd de winst met 25-20 binnen gehaald.

De tweede set was aanvankelijk een ander verhaal. Maus Smeets schoot met scherp en bracht de stand op 2-5, met een uitgekiende serve wist Ilse Oude Luttikhuis de schade ongedaan te maken (6-5). Twee aces van Veerle van den Heuvel gaven FAST een 8-11 voordeel, met Kirsten Kamphuis – Oude Luttikhuis aan de opslag en een FAST lobje dat in het net belandde werd het 12-11.

Teams deden weinig voor elkaar onder, waren verder nogal gul voor elkaar en bleven tot 21-21 gelijk opgaan. Nynke Rovers scoorde de 21-22 gevolgd door het vijfde ace in deze wedstrijd van Veerle van den Heuvel. Lesley de Jonge haalde Set-Up naar de kant, Marianne het Lam – Scholten scoorde na de hervatting met een snelle midaanval de 22-23. FAST kwam op setpoint door een foutieve opslag tegen de netband, gaf nog een punt weg met een foute opslag en won de set via een foute opslag. Die waren op het eind troef.

In de derde set werkte FAST via Joska Fransen en Nynke Rovers een 4-1 achterstand weg, fouten en aces maakten vervolgens 8-4 waarna Lisa Kersten en een kill – block van Rachel Feron de aansluitende treffer maakte bij 9-8.  Set-Up liep steeds een paar puntjes uit maar Maus Smeets en Nynke Rovers konden in de fase tot 16-14 steeds weer zorgen dat het verschil niet te groot werd.

Dat veranderde toen Daphne Giesselink met een lange omloopbal de stand op 17-14 bracht en Set – Up daarna nog twee punten kreeg bijgeschreven. De 19-14 werd 22-15 en daarmee was de strijd wel gestreden. Een opleving via scores van de ingevallen Puck Hoogers (22-17) maakten de thuisploeg niet zenuwachtig. Met drie gevarieerde eigen punten  op rij vanaf de posities vier, zes en drie maakte Set – Up de set met 25-17 uit. En kwam dus op 2-1 in sets.

In de vierde set sloeg Carmen Oude Luttikhuis haar achtste en negende ace bij 6-3 en 7-3. Set-Up hield het verschil van minimaal drie punten vast tot aan 13-10, waarbij ze ook al zes punten voordeel hadden gehad bij 12-6. Jorieke Bodde kwam bij 14-10 voor een de serve in het veld, begon met een ace en leverde vervolgens nog een aantal opslagen af, die uiteindelijk in punten voor Set-Up eindigden. Bij 17-11 werd ze weer terug gewisseld.

Puck Hoogers en Lisa Kersten konden de 19-11 nog tot 19-14 terugbrengen, maar ook nu was Set-Up daarvan niet onder de indruk. Merle Baasdam kon zich aan het eind van de set even lekker uitleven met een blokpunt en een paar harde rake klappen die de stand naar 24-14 tilden. Annemiek Manschot kon het verlies één keer uitstellen, vervolgens gaf FAST het laatste puntje voor de 25-15 weg.

Bij Set-Up werd Carmen Oude Luttikhuis met 18 punten topscorer. Ook Marianne het Lam – Scholten en Ilse Oude Luttikhuis kwamen in de dubbele cijfers met 12 en 11 scores. Kirsten Kamphuis – Oude Luttikhuis maakte er 9, net als Maus Smeets van FAST. Tot zeven treffers kwamen Merle Baasdam. Lisa Kersten en Joska Fransen.

Met deze vierde thuiszege op rij brengt Set-Up haar puntentotaal, inclusief de startbonus van één puntje, op 13 punten. daarmee staan ze tweede op de ranglijst, twee punten achter Sliedrecht Sport en twee punten voor VC Sneek. En tanken ze veel vertrouwen voor de komende cyclus van vier uitwedstrijden.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jos Gröniger, FAST.