Velo en Compaen sprokkelen punten in 1BH

VoV, 10-03-2019. 12:42 uur. Koploper Taurus II wist de volle buit binnen te halen tegen VV Utrecht, hekkensluiter Nex Volley zag alle punten met Zaanstad II vertrekken, Compaen verraste met een 3-2 zege op Inter Rijswijk II en Velo won van VC Wik met 3-1. Sliedrecht Sport II leed een 3-1 nederlaag bij EMD – Tooling. Zo verliepend e wedstridjen in 1BH gisteren.

In de strijd om te overleven in de 1e divisie deed  Compaen weer een beroep op een oudediende. Eerder al werd mid Wouter Schoonenberg ingezet, nu was het de legendarische diagonaal Marvin Andringa,  die Oostzaan de nodige aanvallende impulsen moest geven. Zelfs na een jaar pensioen blijkt hij gewoon met de besten mee te kunnen en bleef dan ook vijf sets staan.

Compaen won met hem in de basis de tweede set met 25-15, de vierde met 30-28 en de vijfde met 15-9. Nederlagen waren er in de eerste set met 12-25 en in de derde met 21-25. Al met al leverde het wel een 3-2 zege op tegen de nummer twee in de stand.

Velo won thuis met 3-1 van VC Wik.  De gasten pakten brutaald e eeste set met 24-26 en moesten daarna eens tapje terug doen. Op de 25-21 in de tweede set volgden 25-12 en 25-17.

Banierhuis Taurus II zag VVU per set dichterbij komen in de setscore maar het was geen enkele jkeer genoeg voor de setwinst. Achteenvolgens werd met 25-16, 25-19, 25-20 en 25-23 gewonnen en door het verlies van Inter Rijswijk werden negen punen verschil er nu twaalf. Een riante voorsprong dus richting de seizoensfinale.

Next Volley was in de eerste en vierde set dicht bij setwinsten. Twee keer echter ws Zaanstad in de finale effectiever en twee keer wonnen de bezoekers met 26-28. Daartussen was er een 19-25 en 16-25 zege voor de gasten, died us met 0-4 huiswaarts gingen.

EMD – Tooling deed het prima tegen Sliedrecht Sport II. De winst stond na 25-19 25-23 en 25-23 vast, toen kon Sliedrecht nog een setje meepakken met 19-25.

Peelpush en VC Voerendaal kwamen niet in actie.