Keistad verdringt Protos van koppositie

VoV, 10-03-2019. 12:30 uur. AVV Keistad heeft middels een 4-0 zege op Hovoc de koppositie van USV Protos overgenomen. De studentenploeg uit Utrecht kwam zelf niet in actie en moest toezien hoe de Amersfoorters de zege pakten op Hovoc en in punten gelijk kwamen. Met nog één wedstrijd tegoed en een gelijk aantal punten hield dat in dat zij de nieuwe koploper in de Eerste Divisie A zijn.

Keistad gaf het bezoekende Hovoc geen kans op succes. De gasten bleven vier keer beneden de twintig punten en alleen in de tweede set kwamen ze met 25-18 in de buurt van de twintig puntengrens. In de overige drie sets waren 15, 15 en 11 puntjes de schamele score.

Ook Focus4U Woudenberg deed het gisteren weer prima. Met een 0-4 zege bij Scylla, dat één keer met 21-25 verloor en drie keer met 20-25. Woudenberg heeft zich met de goede serie in de laatste wedstrijden naar een derde plaats geslagen. Ze zijn E.V.V. en Set-Up ’65 voorbij gegaan.

E.V.V. was speelvrij en Set-Up verloor met 3-2 bij Orion II in Doetinchem. De thuisploeg moest twee keer een achterstand wegwerken om er uiteindelijk met de winst vandoor te gaan. De 15-25 uit de eerste set werd met 25-23 gerepareerd, op de 20-25 uit de derde set volgde 25-22 voor de gelijke 2-2 setstand. In de tiebreak werd Orion II de winnaar.

Hekkensluiter Avior kon nog een setje meepakken, nadat de drie ervoor met minimaal verschil verloren waren. VC Sneek pakte de 0-3 voorsprong en de wedstrijdwinst met 21-25, 25-27 en 23-25. Met 25-22 hield Avior in ieder geval nog één puntje aan dit duel over.

FOOX Olhaco won thuis met 3-2 van Axell Claims Sovoco. Na de 25-23 in de eerste set nam Sovoco via 18-25 en 21-25 een 1-2 voorsprong, die ze echter niet in wedstrijdwinst konden omzetten. Olhaco maakte gelijk met 25-20 en won vervolgens de beslissende vijfde set met 15-8.