FAST scherprechter in laatste competitieduel

VoV, 10-02-2020. 9:10 uur. Eredivisionist FAST heeft zichzelf en Regio Zwolle Volleybal een prima dienst bewezen. In de onderlinge ontmoeting met concurrent Springendal Set-Up’65 werd de ploeg uit Ootmarsum het kind van de rekening. In een sfeervolle sporthal Pica Mare was FAST met 3-0 (25-19, 25-23 en 25-22) onbetwist de sterkste.

Het kan verkeren. Ruim een jaar nadat de FAST-speelsters na een verloren wedstrijd smachtend de uitslag van de concurrent afwachtten, liet de ploeg van trainer Harmen Bijsterbosch ditmaal Regio Zwolle Volleybal In de wachtkamer plaatsnemen.
De Zwolse kansen waren na de verrassende nederlaag (3-0) bij Talentteam zaterdag tot een minimum geslonken. Door het resultaat plaatste FAST zich zonder te spelen voor de Kampioenspoule, terwijl tegenstander Springendal Set-Up’65 tenminste twee sets nodig had om zich onder de beste zes van de Eredivisie te scharen.

In Gennep woog dat blijkbaar te zwaar voor de Twentse ploeg. De bezoeksters bezweken onder de hoge servicedruk van FAST, dat in de eerste set het visitekaartje afgaf. Met 25-19 nam het team van trainer Harmen Bijsterbosch de leiding.
Springendal Set Up’65 bood in de tweede set meer weerstand. Zo nu en dan zetten de bezoeksters FAST op een achterstand die alleen bij 18-20 zorgen baarde. Met een sterk eindschot werd ook de tweede set (25-23) binnengehaald, en stand was het bereiken van de vijfde plek een feit.

Dat laatste gegeven was voor FAST geen reden gas terug te nemen. Springendal Set Up’65 zette vertwijfeld aan om de naderende 3-0 nederlaag af te wenden. Er ontstond een kat en muisspelletje waarin de bezoeksters en de thuisploeg elkaar nooit uit het oog verloren. Het ombuigen van een 14-10 achterstand in een 14-16 voorsprong was de laatste stuiptrekking van de Twentse ploeg. Gedreven herstelde FAST de achterstand en trok met 25-22 de gave driepunter naar zich toe.

Met 3-0 deed FAST de sportieve plicht, en sloot de reguliere competitie waardig af. Terwijl de verliezers gelaten afdropen bouwden de speelsters uit Gennep en Sint Anthonis een feestje.

Trainer Bijsterbosch complimenteerde zijn team. De coach genoot zichtbaar van de prestaties. “We hebben met negen punten uit de laatste drie wedstrijden gedaan wat we moesten doen. Aan het einde van de rit blijkt hoe belangrijk de losse punten uit de verloren vijfsetters toch zijn geweest. De punten tegen Apollo 8, Eurosped maar ook in de eerste wedstrijd in Ootmarsum tellen allemaal mee.
”Het deed de winnend coach deugd dat zijn ploeg ook na twee gewonnen sets bij de les bleef“ De missie, de vijfde plek te behalen, was geslaagd, maar blijkbaar wilden we in de Kampioenspoule toch liever naar Zwolle, dan nog eens naar Ootmarsum.”

FAST komt in de Kampioenspoule in de eerste thuiswedstrijd uit tegen nummer twee Team Eurosped. Het duel wordt waarschijnlijk op vrijdag 21 februari in Gennep gespeeld.

gh @ VoV, verslag van / via Jos Gröniger, PR Commisie FAST. Midden aanvalster Joska Fransen (9) was zondag weer goed op dreef. foto door Jurgen Peters