Snelle zege voor Mulhouse van Indy Baijens

VoV, 10-02-2020. 8:52 uur.  Mulhouse, de ploeg van Indy Baaijens, heeft in een uurtje afgerekend met Paris St. Cloud. De gasten uit de lichtstad kwamen er niet aan te pas tegen de koploper en moesten voor 2.600 toeschouwers met 14, 17 en 15 punten genoegen nemen. Aan het net was Mulhouse super dominant met 14 om 4 blokpunten en 41 om 23 aanvallende scores. Indy Baaijens nam 1 blokpunt en 3 aanvallende scores voor haar rekening. Ze stond in de derde set in de basis en had daarvoor een invalbeurt.

Mulhouse gaat nu alleen op kop in Frankrijk, ze hebben 52 punten. Cannes, dat met 3-1 won, staat op 49 en Nantes, dat met 2-3 verloor, op 47.

Bij de mannen was er een 0-3 nederlaag van Paris Volley tegen koploper Rennes. Robin Overbeeke scoorde 13 keer voor Paris Volley. Chaumont won met 3-2 van Poitiers via 17-15 in de vijfde set. Michael Parkinson maakte 12 punten. Dit duel kende met 29 om 43 punten gescoorde punten voor de tegenstander een hoge foutenlast. Poitiers serveerde o.a. 24 keer fout en had 17 aanvallende missers. En tenslotte won Toulouse met 1-3 bij Narbonne. Gijs Jorna had een invalbeurt bij de winnaars.

In de stand gaat Rennes met 47 punten aan kop. Tours heeft er 44 en Montpellier, deze week de tegenstander van Lycurgus in de Challenge Cup, 39. Nantes staat op 30 en is daarmee vijfde, negende is Poitiers met 27 punten en twaalfde staat Paris met 24 punten.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Maurice Kloetzlen, Indy Baijens.