FAST sleept de winst uit het vuur

VoV, 17-10-2019. 6:15 uur. FAST heeft de eerste competitieoverwinning binnen. De volleybalsters versloegen de Limburgse buur Peelpush in een zinderende strijd met 3-2. De zege hing aan een zijden draadje, want in de beslissende vijf het team uit de set hadden de bezoekers uit Meijel bij 14-15 de winst voor het grijpen, nadat zij een 14-12 achterstand wegpoetsten. FAST had de zenuwen het beste onder bedwang in trok de set en match met 17-15 naar zich toe.

Voor het Gennepse pubkliek had FAST, met de jeugdige middenaanvalster Eline Peeters voor de vakantievierende Lisa Kersten in de gelederen, het erg moeilijk. “We maakten het ons zelf gedurende anderhalve set onnodig moeilijk. We begingen dezelfde de fout als zaterdag tegen Springendal Set Up’65. We toonden te weinig lef en waren te afwachtend”, blikte trainer Harmen Bijsterbosch terug.
Nadat de gasten de eerste set met gemak wonnen (14-25) waren zij op weg naar de tweede set. FAST gooide het roer om. “We legden de kwetsbaarheid bij Peelpush bloot, en met een agressiever blok konden we de wedstrijd omkeren”, zegt Bijsterbosch.

Met de sterk ingevallen Lara Hendricks binnen de lijnen boog FAST de achterstand om. Met een 25-20 en 25-16 setwinst leidde FAST met 2-1. De promovendus kwam langszij via 22-25 in de vierde set. De beslissende vijfde set, stelde de zenuwen van het publiek en teamleiding danig op de proef. FAST en Peelpush gaven elkaar geen duimbreed toe. Het venijn zat in de staart. Bij 14-12 was FAST spekkoper maar Peelpush krabbelde overeind. Bij 14-15 hadden de Meijelse dames de winst voor het grijpen. De thuisploeg herrees uit de as en stelde de twee punten met 17-15 veilig. “We hebben keihard gevochten, en goed geprofiteerd van de kwetsbare punten bij de tegenstander”, aldus de winnende trainer Bijsterbosch.

Zaterdag reist FAST af naar Sliedrecht voor de ontmoeting met de landskampioen. “Sliedrecht Sport heeft een uitstekend team. Wij moeten er gewoon een lekkere pot van gaan maken”, besloot Bijsterbosch.

gh @ VoV, verslag van Jos Gröniger. foto Bé van der Woude, FAST. FAST-speelster Maus Smeets (11) valt aan.