Lycurgus, Sliedrecht en TTP nog ongeslagen

VoV, 17-10-2019. 5:37 uur. En Reco / ZVH ook! Zoals bekend veronderstelt werd hun eerste duel tegen Dynamo afgebroken vanwege een gladde vloer en wordt later afgemaakt bij een 0-1 in sets voor Dynamo. Gisteravond speelde de ploeg uit Zevenhuizen in Barneveld een vijfsetter, die ze eigenlijk in vier sets hadden moeten beslissen.

Via 21-25 (na 10-13, 12-19 en 18-20) en een dik verloren tweede set (25-12) werd de stand 1-1 in sets. De derde doorgang ging gelijk op (6-7, 13-12, 18-18) maar werd uiteindelijk met 25-27 een prooi voor de bezoekers. Reco / ZVH kwam in de vierde set op 22-24 voor en kreeg toen een serie van vier punten tegen, waarmee Advisie / SSS dus de verlenging afdwong. Daarin ging het opnieuw lang gelijk op, in de setfinale werd op 12-13 het beslissende gaatje geslagen voor de 12-15 en 2-3 winst.

SAMEN. Lycurgus boekte een vrij simpele 3-0 zege op SV Land Taurus. ‘We trapten in de eerste twee sets even flink op het gaspedaal’, zei Mitch Perinar na afloop. De thuisploeg zette van meet af aan de toon met energiek spel hetgeen in de eerste set twee handen vol punten aan voorsprong opleverde bij 16-6. Na 24-15 maakte Ghanbari de setwinst perfect. In set twee liep Lycurgus na 12-11 uit naar 18-14 en won overtuigend met 25-18.

In de derde set liep het aan het begin even stroef. Een aantal passfouten van de Groningers bracht 4-8 op het scorebord. Na een time-out van coach Taaij werd de achterstand vlotjes weggewerkt. Drie punten van Perinar en een pipe van Van Gestel betekende 9-9. Na 12-12 was het gedaan met Taurus. Via 16-13 werd de 3-0 wedstrijdwinst met 25-19 bijgeschreven. Perinar werd met 15 punten topscorer.

Sliedrecht Sport bleef in de tweede thuiswedstrijd ongeslagen. VoCASA werd met een 3-0 nederlaag naar Nijmegen terug gestuurd.

In de eerste set was het verschil eigenlijk bij 11-6 al gemaakt. Via 16-10 werd het 25-15. VoCASA kon in de tweede set langer in het spoor blijven, al waren ze wel na een 0-2 voorsprong in het begin van de set steeds in de achtervolging. Zoals bij 9-6, 13-10 en 22-18. De set ging met 25-22 naar de thuisploeg.

Ook in de derde set bleef VoCASA goed weerstand bieden, zonder dat de indruk ontstond dat ze voor een verrassing zouden gaan zorgen. Opnieuw bleef Sliedrecht steeds aan de goede kant van de score (10-5, 15-10, 21-19) en won nipt met 25-23. Yorick de Groot werd met 16 punten de topscorer.

Active Living Orion was voor de tweede keer in korte tijd te sterk voor Draisma Dynamo.  Na de met 3-2 gewonnen wedstrijd om de Supercup werd het gisteravond 3-1 in Doetinchem. De verschillen waren in de drie door Orion gewonnen sets minimaal (drie keer 25-23), de verloren set ging met 21-25 naar de gasten uit Apeldoorn.

Dynamo zag in de eerste set een 14-16 en 16-17 tussenstand veranderd worden in 20-19, waarna Orion de winst pakte. In de tweede set konden de gasten van 22-17 terugkomen naar 24-23, voordat de thuisploeg de beslissende klap uitdeelde.

In de derde set was Dynamo de bovenliggende partij. Bij 3-8 waren ze al ver voor en dat verschil bleef bij 11-16 in stand. De set werd met 21-25 gewonnen voor de 2-1 setstand. In de vierde set had Orion bij 17-11 de touwtjes strak in handen, echter was er bij 21-21 weer evenwicht. Het punt van Orion op eigen serve bij 23-22 was daarna beslissend. Het matchpoint werd bij tweede gelegenheid verzilverd.

Foto’s door Hans van Dijk van dit duel staan onder de link

Zaanstad leed gisteravond de tweede nederlaag van het seizoen. Op bezoek bij de TTPA talenten in Ede werd met 3-0 verloren.

In de eerste set was het spannend, maar kwamen de gasten na 22-21 tekort voor een spannende eindstrijd. Het werd 25-21. De 17-15 in de tweede set mondde uit in een 25-19 zege voor de thuisploeg en in de derde set was er al vlot een groot verschil (13-6, 15-10) waardoor de gasten eigenlijk voor een moeilijk te klaren opgave kwamen te staan. Dat lukte dus ook niet, met 25-16 bleven de punten in Ede, de nieuwe thuishaven van de talentenploeg. Martijn Brilhuis en Daniël Homburg werden met 19 en 15 punten de meest scorende spelers bij TTPA en Zaanstad.

Lycurgus en Sliedrecht hebben 6 punten, TTPA staat op 5 en SSS op 4. Orion volgt dan met 3 punten, ZVH komt op 2, Taurus heeft er 1 en Dynamo, Zaanstad en VoCASA staan op 0 punten. Met de aantekening dat Dynamo en ZVH op 1 duel staan.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Hans van Dijk bij Orion vs Dynamo.