FAST sluit competitie af met verlies

VoV, 11-02-2019. 5:32 uur. De volleybalsters van FAST hebben de reguliere competitie niet met een overwinning afgesloten. Op bezoek bij nummer negen Apollo 8 in Borne werd na een goede start met 3-1 (19-25, 25-21, 25-19 en 25-13) verloren.

FAST, dat zich een week eerder plaatste voor de Kampioenspoule, streed in sporthal De Veste voor de winst. De ploeg van trainer Bijsterbosch wilde de sportieve plicht vervullen tegen Apollo 8, dat gebaat was bij een overwinning. Daarmee zou de Overijsselse gastvrouw, die volgende week in de bekerfinale uitkomt tegen Sliedrecht Sport, een plaats kunnen stijgen, en daardoor met een extra bonuspunt de degradatiepoule in gaan.

De Roze Brigade startte voortvarend en nam met 19-25 de leiding. Thuisploeg Apollo 8 nam daarna het heft in handen, en FAST liep achter de feiten aan. Met 25-21 trok Apollo de stand gelijk. FAST kon het tij niet meer keren en moest de derde en vierde set met 25-19 en 25-13 aan de tegenstander laten.

“We hebben zonder onderschatting voor de winst gestreden, en we begonnen ook goed. Apollo 8 herpakte zich na de eerste set en daarna kwamen wij er niet meer aan te pas”, zegt trainer Harmen Bijsterbosch, die zijn team gaat voorbereiden op de wedstrijden in de Kampioenspoule. Die reeks start in het weekend van 23 en 24 februari met waarschijnlijk een thuiswedstrijd tegen regerend kampioen Sliedrecht Sport.

Het definitieve wedstrijdschema van de Kampioenspoule volgt later deze week.

gh @ VoV, verslag van Jos Gröniger, PR Commissie FAST. Foto Rudy van ’t Rood.