Vizier op volleybal

 

FAST thuis afgetroefd door Set-Up ’65

VoV, 17-12-2018. 4:30 uur.  Eredivisionist FAST is er niet in geslaagd de neerbuigende prestatiecurve te onderbreken. De ploeg van trainer Harmen Bijsterbosch leed tegen Springendal Set Up’65 een 1-3 nederlaag, en kan daar de hand voor in eigen boezem steken. FAST had met name in de eerste sets geen adequaat antwoord op de hoge servicedruk van de bezoekerster uit Ootmarsum, en zette het herstel te laat in.

Door de ervaringen in het uitduel met Springendal Set Up’65 was FAST gewaarschuwd voor het servicegeweld van de Overijsselse ploeg. Met de opslagen als kanonschoten had de Roze Brigade geen grip waardoor de eerste set met 14-25 verloren ging. Dat ging in de tweede set aanvankelijk beter. Tot 15-11 en 16-13 hield FAST uitzicht op de setwinst maar bij het naderen van de big points verloor het de grip. Set Up profiteerde en nam met 24-26 een 0-2 voorsprong.

De last van het moeten winnen gaf FAST nieuwe energie. Met flair, servicedruk, goede passing en alerte aanval werd de tegenstander op afstand gehouden. Met een imponerende 25-12 keerde de hoop op een vijfsetter terug. De illusie dat FAST de stand gelijk zou trekken verdween spoedig. Springendal Set Up’65 liep snel uit naar 8-13 voorsprong. De thuisploeg sprak de bekende veerkracht aan en knokte terug tot een 19-17 voorsprong. De bezoekers werkten niet mee aan de comeback van FAST dat enkele matchpoints wegpoetste en setpoints prijsgaf. De weer snoeiharde service van Carmen Oude Luttikhuis werd gekeerd maar de aanval van Merle Baasdam bracht de beslissing: 31-33.

De derde nederlaag in acht dagen tijd kwam hard aan.  Trainer Harm Bijsterbosch baalde.  “We hebben ons zelf in de eerste set de das omgedaan. Met het mes op de keel speelden we sterk, zoals in de derde set.  Maar we moeten er voor zorgen dat wij de tegenstander het mes op de keel zetten.”
FAST speelt zaterdag de laatste wedstrijd van het jaar. In Landstede Sportcentrum is nummer vier Regio Zwolle Volleybal zaterdagavond de gastvrouw.

gh @ VoV, verslag en foto van Jos Gröniger, PR Commissie FAST.

Noot redactie: Bij FAST werden Veerle van den Heuvel en Nynke Rovers met 19 punten de meest scorende speelsters. Lisa Kersten maakte 5 aces voor FAST. Bij Set – Up waren dat Carmen Oude Luttikhuis (16 punten, waarvan 6 aces) en Marianne het Lam – Scholten (15 punten, waarvan 8 blokpunten). In totalen beliep de score 94 / 96, bestaande uit aces (13 om 13), blokpunten (9 om 12), aanvallende punten (51 om 39) en de foutenlast (32 om 21)