Vizier op volleybal

 

Final Four Beach Liga (v) nu wel bekend

VoV, 04-07-2020. 13:00 uur. Gisteren werden de laatste returns gespeeld bij de dames in de Beach Liga in Duitsland, een beachvolleybal evenement voor dames en heren dat van 13 juni tot en met 12 juli plaatsvindt. Na de heenwedstrijden bij de dames (13-06 t/m 19-06) kwamen de acht deelnemende damesduo’s deze week weer in actie voor de returns.

Dagelijks werd er twee keer aangetreden, na gisteren hebben ze er dus 28 wedstrijden in 14 speeldagen opzitten en is bekend welke vier teams door gaan naar de Final Four, die op het programma staan nadat de mannen volgende week hun returns ook afgewerkt hebben.

De nummers één en twee in de stand hadden voor de laatste speelronde al een niet meer door de achtervolgers te overbruggen voorsprong opgebouwd. Het duo Leonie Kortzinger/ Sarah Schneider en Karla Borger/ Svenja Müller waren acht punten of meer los en niet meer in te halen. Op de laatste dag wisselden ze van plaats, Borger c.s. werd met 28-40 eerste, Kortzinger c.s. met hetzelfde aantal tweede.

De strijd om de andere twee tickets ging tussen Grüne/ Schneider, Behrens/ Tillmann en Gernert/ Schulz. Hun onderlinge verschillen waren voor begin van de laatste dag minimaal en in twee wedstrijden te overbruggen. Aan het eind van de dag hadden Behrens/ Tillman wel een ticket, maar vanwege een blessure moeten zij de strijd om de titel aan zich laten voorbijgaan. Gernert/ Schulz (28-32) en Grüne/ Schneider (28-30) plaatsten zich als derde en vierde duo.

Volgend weekend wordt er om de titel en de medailles gestreden.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Facebook Beach Liga.