Vizier op volleybal

 

Bundesliga dames op 3 oktober van start

VoV, 06-07-2020. 12:34 uur. In Duitsland gaat de Bundesliga bij de dames op 3 oktober aanstaande van start, de mannen beginnen 14 dagen later (17 oktober) en de eerste wedstrijden in de Tweede Bundesliga dames en heren staan al voor 12 september in het wedstrijdprogramma.

Bij de dames is de topper SC Potsdam vs. bekerhouder Dresdner SC de openingswedstrijd, verder staan dan bijvoorbeeld nog MTV Stuttgart (Juliët Lohuis) vs. Rote Raben Vilsbiburg (Myrthe Schoot) tegenover elkaar. En SSC Schwerin (Nicole Oude Luttikhuis) neemt het dan in een uitwedstrijd op tegen VfB Suhl Lotto Thüringen (Dagmar Boom/ Laura de Zwart).  De mannen van SWD Powervolleys Düren nemen op 17 oktober op tegen BR Volleys, dat eerder pogingen ondernam om aan de Poolse competitie deel te nemen, maar daarvoor nul op rekest kreeg.

De Tweede Bundesliga dames (Noord) en de mannen uit dezelfde Liga in Zuid gaan al op 12 september van start. De noordelijke Liga bij de dames kent met BBSC Berlin vs. DSHS Snow Trex Köln meteen een topper, de nummer twee en nummer drie van het van het afgelopen afgebroken seizoen staan dan aan weerszijden van het net tegenover elkaar. Op 19 september is het de beurt aan de mannen Noord en de dames Zuid voor hun eerste competitieduel.

Om een vlekkeloos verloop van de wedstrijden te kunnen garanderen is de Bundesliga bezig met een concept hygiëneprotocol voor de wedstrijden ter voorkoming van coronaproblemen bij alle betrokkenen zowel binnen als buiten de lijnen.

gh @ Vizier op Volleybal.