Vizier op volleybal

 

Kirsten Knip derde international die pauze inlast

VoV, 07-07-2020. 11:23 uur.  Kirsten Knip zal tot januari 2021 niet in actie komen voor een buitenlands clubteam. De 27-jarige libero traint deze zomer wel met Oranje op Papendal. Knip speelde afgelopen seizoen voor het Roemeense Blaj, waar ze een eenjarig contract uitdiende.

“Ik had in Roemenië kunnen blijven spelen, maar privé heb ik een moeilijke tijd gehad. Ik wil nu echt even bij mijn familie zijn om dit alles samen te verwerken en een plek te geven”, legt de 237-voudig international uit. “Ik blijf graag volleyballen en zal mezelf de komende maanden in Nederland fit houden. Ik speel al jaren in het buitenland, maar voel dat ik nu gewoon even thuis moet zijn.”

Kirsten Knip speelde in Nederland voor Madjoe Enkhuizen, Simokos Bovenkarspel, het Talent Team van de HAN Hogeschool en in de Eredivisie voor TVC Amstelveen, Alterno Apeldoorn en Sliedrecht Sport. Sinds 2014 speelt de Enkhuizense in het buitenland, eerst in Frankrijk (Istres) daarna in Duitsland (Vilsbiburg en Aken) en afgelopen seizoen dus in het Roemeense Blaj.

Knip maakte in 2012 haar debuut in het Nederlands team. Met Oranje won ze zilver op de EK ’s van 2015 en 2017, brons in de World Grand Prix van 2016 en eindigde ze als vierde op het WK van 2018.

Na Lonneke Slöetjes en Celeste Plak is zij de derde Oranjespeelster die tot januari 2021 niet in clubverband in actie zal komen. Slöetjes en Plak gaven eerder al aan dat zij een periode rust zullen nemen in het drukke internationale  en clubseizoen.

gh @ VoV, bron Nevobo. Foto FIVB.