Vizier op volleybal

 

Britt Bongaerts naar Lodz in Polen

VoV, 08-07-2020. 11:14 uur. Oranje international Britt Bongaerts komt volgend jaar uit in de Poolse competitie. Zij maakt de overstap van SSC Palmberg Schwerin, waar ze twee seizoenen de spelverdeelsterpositie deelde met Denise Hanke, naar LKS Commerceon Lodz, één van de twee ploegen uit Lodz die in de Poolse Eredivisie uitkomen.

Begin juni berichten we reeds dat deze transfer er waarschijnlijk aan zat te komen, nu wordt het dus door Lodz bevestigd. Met Indy Baijens, die voor Chemik Police gaat spelen, is Britt de tweede Nederlandse speelsters volgend seizoen in Polen. In vroegere jaren kwamen onder andere Caroline Wensink, Kim Staelens, Judith Pietersen, Maret Balkestein-Grothues en Femke Stoltenborg ook al uit voor Poolse teams.

Britt Bongaerts speelde (semi) professioneel volleybal in Nederland bij Talent Team Papendal, in 2014 maakte ze de overstap naar Eurosped, waarmee ze ‘ vice- Meister ’ van Nederland werd. Haar carrière bracht haar vervolgens naar Duitsland waar ze uitkwam voor de Ladies in Black uit Aachen, USC Münster en als laatste voor SSC Schwerin, waarmee ze de Duitse Pokal won en twee keer de Supercup als prijs kon bijschrijven.

Met SSC Schwerin speelde ze in de Champions League in het seizoen 2018/ 2019 als eens in de groepsfase tegen Lodz.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.