Final Four winst voor Slöetjes en VakifBank

VoV, 07-05-2018. 7:00 uur. VakiBank Istanbul heeft met succes haar vorig jaar behaalde titel in de Champions League verdedigd. In Boekarest waren ze in de finale veel te sterk voor gastheer Alba Blaj, dat met 3-0 via de setstanden 25-17, 25-11 en nogmaals 25-17 duidelijk een maatje te klein was voor de Turkse kampioen.

Vakifbank liet geen enkel misverstand bestaan over hun intenties bij het begin van de eerste set. Ze namen een 9-1 voorsprong, die ze via 14-21 in dikke winst omzetten. In de tweede set was het verschil bij 9-23 wel heel erg groot, gelukkig voor de thuisploeg konden ze nog net in de dubbele cijfers komen. Ook in de derde set was VakifBank, na een aanvankelijke achterstand van 8-4, door toedoen van Lonneke Slöetjes die acht keer in deze set scoorde,  heer en meester hetgeen resulteerde in de 11-16 en 13-21 tussenstanden. Zhu Ting werd met 15 punten topscorer. Slöetjes maakte er 14.

In de strijd om het brons was Conegliano, de ploeg van Robin de Kruijf, de baas over Galatasaray. Ook hier een vrij eenzijdige partij met 25-17, 25-18 en 25-20 setwinsten voor de Italiaanse kampioen.  Samantha Bricio Ramos werd in dit duel met 14 punten topscorer.

Het Dream Team (foto boven) van deze Final Four bestond uit spelverdeelster  Joanna Wolosz (Imoco Volley Cconegliano), diagonaal  Ana Yilian Cleger Abel ( CSM Volei Alba BLaj), de passer lopers Zhu Ting ( VakifBank Istanbul) en Kimberly Hill (Imoco Volley Conegliano), de midspeelsters Milena Rasic ( VakifBank Istanbul) en Nneka Obiamaka Onyejekwe (CSM Volei Alba Blaj). En als libero Hatice Gizem Örge (VakifBank Istanbul) MVP van het toernooi werd Gödze Kirdar van VakifBank, die haar laatste wedstrijden speelde.