Vizier op volleybal

 

Van Zuijlen nieuwe hoofdtrainer Orion D1

VoV, 07-05-2018. 8:11 uur. Orion is erin geslaagd een fantastische trainer te vinden voor haar eerste damesteam dat het komende seizoen weer op het één na hoogste niveau in Nederland zal uitkomen. Marcel van Zuijlen uit Renkum wordt de nieuwe hoofdtrainer en zal voortbouwen op het fundament dat de afgelopen jaren door het team is gelegd.

Marcel is een relatief jonge ambitieuze maar ook ervaren trainer die in het volleybal al de nodige sporen heeft verdiend. De afgelopen jaren was hij bijvoorbeeld actief bij VCV in Veenendaal waar hij met zijn herenteam promoveerde van de tweede- naar de eerste divisie en vervolgens ook naar de Topdivisie. Verder trainde Marcel de heren van NVC (Nieuwegein) in de Topdivisie en Scylla in de eerste divisie.

De afgelopen twee jaren gaf hij training aan het opleidingsteam Activia (dames) in de tweede divisie in Sint Antonis. Op een haar na miste hij met dit team de promotie naar de eerste divisie, waar Marcel met de overige teams die hij trainde wel telkens promotie wist af te dwingen. Bij Orion wacht een prachtig team met ook een prachtige ambitie en een schitterende uitdaging op hem!

Voormalig hoofdtrainer Eric Robbers blijft ook aan Orion verbonden. Hij zal in de rol van technisch manager zorg dragen voor continuïteit en consistentie en waar nodig zal hij Marcel en het team met raad en daad terzijde staan. Eén van de doelen is om de samenwerking met de staf van Heren één te versterken om de beschikbare kennis en kunde binnen Orion optimaal te gebruiken. Verder zal Eric Robbers zich de komende jaren verbinden aan het nationale jeugdteam van Noorwegen.

gh @ VoV, persbericht  Orion. Archieffoto Hans van Dijk.