Final Six: China vs Brazilië 0-3

VoV, 29-06-2018. 19:30 uur. De inzet bij China vs Brazilië was de eerste plaats in poule A, waardoor in de halve finale  de ‘zwakkere’ nummer twee uit de poule B  de tegenstander zou zijn. Voor zover we op dit niveau van zwakkere tegenstanders kunnen spreken. Oranje was bij wijze van spreken de koffers voor de thuisreis aan het pakken toen China en Brazilië vanmiddag aan hun partij begonnen.

Eens te meer bleek maar weer eens, na de zege van USA op Servië, dat naast de USA ook altijd met Brazilië rekening moet worden gehouden als het om de hoofdprijs gaat. In eigen huis werd Olympisch Kampioen China met 0-3 verslagen. Tandara eiste bij Brazilië met 19 punten de scorende hoofdrol op, zij overtrof die andere wereldster aan de andere kant van het net , Zhu Ting, met maar liefst zes punten.

Brazilië maakte van een 8-5 achterstand in de eerste set in twee serve beurten een 9-16 voorsprong en speelde daarna de set geroutineerd uit. Ze wonnen met 20-25. In de tweede set was het wat langer spannend, nu sloeg de Zuid Amerikaanse ploeg het gaatje na 15-16. De drie punten verschil bij 16-19 koesterden ze, even werd het nog spannend toen China op 22-23 kwam, maar twee Braziliaanse punten op rij beslisten vervolgens de set. In de derde set nam Brazilië na de 11-12 vlot afstand naar 13-19 en had aan het eind via 22-25 genoeg over voor de 0-3 wedstrijdwinst.

In de halve finales morgen, die overigens door Ziggo worden uitgezonden, speelt China vs USA en Brazilië vs Turkije. We houden u op de hoogte.