Vizier op volleybal

 

Final Six: Turkije door naar halve finale

VoV, 04-07-2019. 15:05 uur. Italië en Turkije speelden in de poulefase van de VNL een vijfsetter tegen elkaar, die in 3-2 winst voor Italië eindigde. Bij de Final Six ging het vandaag even anders. Turkije bouwde in de eerste set een hele ruime voorsprong op. (12-17, 13-20) Maar kwam na een imposante inhaalrace van Italië (naar 20-22) nog bijna weer in de problemen.  Een foutserve, ace en een foutserve maakten 21-24, waarna Ismailoglu de set voor Turkije besliste.

Turkije ging er in de tweede set in de score keihard vandoor. De 3-8 werd 7-16, ook de sterren bij Italië, die allemaal binnen de lijnen stonden, konden daar niets aan wijzigen. Turkije domineerde en dicteerde, met Ebrar Karakurt in een hoofdrol. Een mega rally, met een paar geweldige reddingen van de libero’s aan weerszijden van het net, maakte 9-18. Turkije bleef in de flow, scoorde vanuit alle hoeken en gaten en ze kwamen tien punten voor (11-21). Turkije en Guidetti straalden, de 0-2 in sets was een kwestie van tijd. Met een foutserve na 15-24 kwam er een eind aan de set.

Kon Italië nog terug in de wedstrijd komen? Dan moest er wel iets veranderen. Turkije was een setje van de tweede winst en de halve finale van de Final Six af. Eigenlijk werd het in de derde set een makkelijke zege voor Turkije, opnieuw namen ze veel voorsprong (10-16). De ploeg van Guidetti hield het niveau uit de eerste sets vast, Italië kon geen moment aanklampen. Bij 13-20 was wel duidelijk dat Italië verre van haar topvorm was. Individuele kwaliteiten van Egonu en Pietrini brachten Italië nog naar 21-23, en even later maakte Kubra Akman de set af. Turkije is door naar de halve finale na de 0-3 zege over Italië.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.