Vizier op volleybal

 

WK: Verlies voor Keizer / Meppelink

VoV, 04-07-2019. 18:30 uur. Het damesduo  Sanne Keizer en Madelein Meppelink kreeg bij de ‘Round of 16’ van het WK in Hamburg op court 1 het Canadese duo Sarah Pavan en Melissa Humana – Parades tegenover zich. Dit duo was in de afgelopen periode op de World Tour vaker wel dan niet in de top vijf geëindigd. In de ‘Round of 32’ schakelden zij een Chinees duo uit, zij werden met drie zeges eerste in de poule.

Serverend wilde het in het begin van de eerste set bij beide teams niet zo erg lukken, met vier foutserves in de eerste zes punten. Madelein Meppelink sloeg langs de lijn raak serveerde een ace en de stand kwam op 5-5. Canada nam met 8-5 afstand en hield het verschil van drie punten, totdat Nederland met een gewonnen video challenge de stand op 11-9 bracht.

Op 15-11 ging Nederland snel de time out in, scoorde daarna twee keer en kreeg twee punten tegen, waardoor de stand 17-13 werd.  Oranje kreeg een paar punten kado, kwam op 19-17, waarop de Canadese dames de time out opnamen.  Niet zoveel later sloeg Sarah Pavan raak. Met 21-18 ging de set naar Canada.

Het BTN duo had een prima start in de tweede set, bij 2-7 gebruikte Canada hun time out al om de serie te stoppen. Na de 3-8 stand gingen vijf van de zes punten naar Canada, waardoor de stand op 8-9 kwam. Time out Nederland. Gelijk bij 10-10 en daarna 11-10 voor Canada na een kill – block van Pavan. Dus van 2-7 achter naar 11-10 voor ging Canada.

Pavan kreeg het blokkerend op de heupen, zij maakte er 14-11 van met twee kill – blocks, maar Oranje bleef bij de les, en kwam met scores van Meppelink terug naar 14-14.  Het ging snel naar de big points met een aantal aces voor Nederland, bij 16-19 stonden ze er drie voor, bij 18-19 nog één, met een ace op setpoint pakte Oranje de set met 18-21. Stand 1-1, dus tiebreak.

In de derde set waren er vlotte punten van Melissa Humana – Parades voor de 3-1 stand, bij 5-2 ging Oranje voor overleg en een slokje naar de zijlijn. Bij 7-3 werd er van speelhelft gewisseld. Canada hield het verschil op vier à vijf punten, het werd 11-6, verlies lag op de loer. Humana – Parades hield zo’n beetje alles uit het zand en scoorde bovendien ook nog de nodige punten.  Op 13-8 was Canada twee punten van de kwartfinale af. Toen het scorebord 14-9 aangaf stond Canada op matchpoint en Humana – Parades maakte het daarna af. Dus 2-1 voor Canada.

Keizer / Meppelink sluiten het WK als negende af.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.