Vizier op volleybal

 

WK: Brouwer / Meeuwsen worden 17de

VoV, 04-07-2019. 21:00 uur. Voor Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen begon na de tweede plaats in de poule vanavond de ‘Round of 32’ bij het WK in Hamburg. De zogenaamde eliminatiefase, waarbij verliezen gelijkstaat met einde toernooi. Het lot koppelde het BTN duo aan het Duitse duo Julius Thole en Clemens Wickler, die ongeslagen als eerste in poule L eindigden. En een thuiswedstrijd spelen. In januari van dit jaar verloren de Duitsers de finale in Den Haag, In Ostrava werden ze vijfde. Beide waren vier sterren toernooien.

De teams bleven in de eerste set met hun score dicht bij elkaar. De Duitsers stonden met 2-3 voor, de Nederlanders met 5-4. Een driepunter zette Duitsland op 5-7 en op de side out hielden ze het verschil van twee punten vast tot aan het eerste punt na de technische time out (10-12).  De power aanvallen van Brouwer strandden daarna echter keer op keer op het blok van Julius Thole. Met het derde blokpunt op rij op Brouwer maakte hij 10-15.

Maar het BTN duo knokte zich terug, naar 13-15 en het blok van Meeuwsen maakte 16-17, time out Duitsland.  Op 20-18 kon Nederland het setpoint niet verzilveren, ook op 20-19 niet.  Duitsland deed dat wel op 21-22. Dus 0-1 voor Duitsland. Duitsland scoorde 8 blokpunten in deze set.

Het Oranje duo bleef volharden in power volley, in keihard aanvallen, maar de muur boven het net in Hamburg had veel weg van de Berlijnse muur van lang geleden. Met een hattrick aan blokpunten liep Duitsland uit naar 5-7, na een 5-2 achterstand. De Duitsers scoorden verder met slimme plaatsballen, bij 10-11 ging de technische time out in.

Het kill – block van Meeuwsen voor 14-13 was voor het Duitse duo het sein om hun time out op te nemen. Meeuwsen sloeg Oranje naar 16-14, maar vervolgens miste hij voor ‘open doel’ . Nederland hield het verschil van twee punten vast bij 18-16, Het veranderde echter heel snel na een foutserve en een ace stond het zomaar 18-19. En onwaarschijnlijk,  Wickel bleef aan het net staan na een aanval en blokkeerde de 19-21 tegen het zand. Dus 0-2 voor Duitsland, Brouwer en Meeuwsen worden dus teleurstellend 17de

gh @ Vizier op Volleybal.  Foto FIVB.