Vizier op volleybal

 

NL – inbreng bij Münser krijgt vervolg

VoV, 05-07-2019. 5:43 uur.  De inbreng van Nederlandse speelsters bij USC Münster, bij ‘Die Unabhängingen’ krijgt in het seizoen 2019 – 2020 een vervolg. Juliët Lohuis maakte de afgelopen twee seizoenen deel uit van de USC selectie. Juliët vertrekt voor het seizoen 2019 – 2020 naar MTV Stuttgart.

Voor haar behoorden bijvoorbeeld ook Lonneke Slöetjes en langer geleden Kitty Sanders en Alice Blom  tot de selectie van USC. Maar wat veel opvallender is, is dat veel Nederlandse spelverdeelsters daar de aanvalsters bedienden. En niet de minsten! Kim Staelens, Laura Dijkema, Tess von Piekartz en Britt Bongaerts stonden er al eerder op spelverdeling.

Spelverdeelster Sarah van Aalen komt over van landskampioen Sliedrecht Sport naar de subtopper in Duitsland. Zij is de eerste nieuwe Nederlandse aanwinst van de ploeg, binnenkort volgt de aankondiging dat er ook nog een tweede Nederlandse international voor de Duitse ploeg heeft gekozen, bevestigde ons trainer coach Teun Buis. Sarah tekende een contract voor twee jaar met haar nieuwe werkgever.

USC trainer coach Teun Buijs had enkele weken geleden al de mogelijke overgang van haar naar zijn ploeg als een optie genoemd, die hij met “Ik volg haar al langer, Sarah is een van de top talenten in Nederland en zij zal bij Münster zeker de volgende stap in haar ontwikkeling maken” motiveerde

Sarah vertelde op de USC website dat ze zich zeer verheugt op de Bundesliga. “Münster is een club met historie, met fantastische fans  en is een stabiele factor in de Bundesliga. Ik wil zo snel mogelijk naar het hogere niveau in de Bundesliga groeien,  ik verheug me ook al op de stad zelf, ik wil mijn Duits nog aanzienlijk verbeteren voordat we met het seizoen  beginnen en ik ben ervan overtuigd dat mijn medespeelsters me daarmee gaarne zullen helpen.

Münster wil het nieuwe seizoen met een selectie van twaalf speelsters beginnen. “Tot nu lopen we keurig op schema” zegt Axel Büring namens de club. Met de nog ‘in portefeuille’ hebbende nieuwe Nederlandse zal dat helemaal het geval zijn.

gh @ Vizier op Volleybal. foto FIVB.