Vizier op volleybal

 

Final Six: USA finalist na zege op China

VoV, 30-06-2018. 16:04 uur. Na de sensationele winst van Turkije in de halve finale tegen Brazilië (3-0) van vanmorgen was het de beurt aan USA en China om onderling uit te vechten wie het tegen of Turkije in de finale of tegen Brazilië om het brons mocht gaan opnemen. De wereld kampioen tegen de Olympisch kampioen, de nummer één (China) van de FIVB ranking tegen de nummer twee, een mooier affiche is bijna niet mogelijk.

China kwam na een aarzelend begin (5-3 achter) in de eerste set heel sterk terug. In een paar servebeurten liepen ze met een 4 om 12 score naar een 9-15 voorsprong. Vooral Zhu Ting liet zich gelden in die periode. Team USA kwam echter langzaam maar zeker terug. Michelle Bartsch bleef punten maken en Akinradewo had met haar omloopballen succes. Via 13-18, 16-19 en 20-21 kwamen ze bij 23-23 op gelijke hoogte. En pakten daarna de winst met 25-23.

Knap waardeloos Ziggo!  En dan maakt volleybal op de livestream van Ziggo Sport Select 1 plaats voor autoraces en verhuist het volleybal naar Ziggo Sport Extra 1. “Schakelt u over naar Ziggo Sport Extra 1”, adviseert verslaggever Onno Hansum, “daar gaan we verder met volleybal.” Nou vergeet het maar Onno, we krijgen vanaf dat moment alleen nog maar foto’s en een draaiende cirkel in beeld met de tekst ‘buffering’ terwijl de andere Ziggo kanalen gewoon bewegend beeld geven. Steeds een stilstaand beeld op Ziggo Sport Extra 1 met een nieuwe stand en ‘buffering’ als we het nog eens proberen. Daarvoor hebben we geen abonnement afgesloten. Knap waardeloos Ziggo, gewoon knap waardeloos! Of hadden we niet het juiste abonnement, zouden we nog wat euro’s extra moeten betalen als ze tijdens de wedstrijd van kanaal wisselen?

In de tweede set ging USA op de ingeslagen weg door en Ziggo ook. Geen beelden, alleen foto’s met standen. USA liep na 9-7 vlot uit naar 16-10, China kon inlopen tot 19-17 maar moest daarna toch weer toestaan dat het verschil groeide naar 23-18. USA won met 25-20 en had vooral aanvallend een indrukwekkende overmacht tot en met de tweede set gezien hun 39 om 24 score. Daar stond wel tegenover dat China met een uiterst lage foutenlast speelde, maar drie punten gaven ze weg in twee sets, terwijl ze er twaalf voor terug kregen.

De derde set ging met 18-25 naar China. En daarmee brachten ze de stand op 1-2 en hielden ze zicht op de finale. Gedurende zo ongeveer de hele set lagen ze drie of meer punten voor (10-13, 13-18, 17-24) en aan het eind hielden ze meer dan genoeg over om de spanning in de wedstrijd te houden.

In de vierde set herstelde USA zich. En ze namen meteen het initiatief (6-3) en gingen met 8-5 en 16-10 de technische time outs in. Teamcaptain Jordan Larson had haar plaats in de basis afgestaan aan Kimberly Hill, die met Bartsch veel punten bleef scoren. USA bleef ruim aan de leiding (20-14) en won de set met 25-18.

Michelle Bartsch werd met 24 punten topscorer, bij Zhu Ting bleef de teller op 18 steken.

USA speelt de finale tegen Turkije, Brazilië en China spelen om het brons. Hopelijk is Ziggo  bij beide duels volledig aanwezig!

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.