Finalisten Belgische Beker bekend

VoV, 24-12-2018. 7:43 uur. Bij de heren spelen op zondag 10 februari Lindemans Aalst (Tim Smit) en Roeselare de EuroMillions Cup Finals in het Antwerpse Sportpaleis.  Bij de dames staan Michelbeke en Oostende in de finale.

Lindemans Aalst was al zeker van een plaats in de finale na twee sets in de return, al ging dat tegen Menen niet gemakkelijk. Na de uitzege in vier sets was de strijd thuis na 27-25 en 25-23 beslist, waarop nog twee spek en bonen sets werden gespeeld, die in 19-25 en 25-14 eindigden. Smit scoorde 3 keer.

In de finale speelt Aalst tegen Roeselare, dat via de golden set Maaseik van Jelte Maan, 19 punten) en libero Justin Dronkers de weg versperde naar Antwerpen.  Roeselare pakte wel de eerste set en had ook in de tweede set kansen, maar Maaseik herpakte zich en won de wedstrijd uiteindelijk met 3-1 (22-25; 31-29; 25-21; 25-20). Euforie bij de Limburgers waardoor een golden set de beslissing moest brengen in deze titanenstrijd. Roeselare pakte echter stevig door en won met 8-15

Bij de dames speelde Michelbeke zich zaterdag al in de finale. Bij Amigos Zoersel vs Oostende (foto boven) werd de tegenstander bepaald. Die laatste plaats eiste Oostende van Fanny Lafeber en Lynn Blenckers op. Na uitwinst was er deze keer ook thuiswinst, via de tiebreak.

De affiche voor de Belgische bekerfinales is dus bekend. Om 14:00  uur nemen Aalst en Roeselare het tegen elkaar op in de mannenfinale; om 18 uur staan Oostende en Michelbeke tegenover elkaar in het Sportpaleis in Antwerpen.