Flamingo’s wint topper van Taurus

FlamingoosVught2

De titel ‘winterkampioen’ van de Topdivisie had  Oskam Taurus al binnen, daar kon de wedstrijd van gisteren tegen achtervolger Flamingo ’s geen verandering meer in brengen, maar als ‘winterkampioen’ wil je toch ook met een zege de winterpauze ingaan. Dat ging niet door voor de ploeg uit Houten, daar stak Flamingo’s een stokje voor. Taurus leed de tweede nederlaag van het seizoen via een tiebreak. Eerder was ook al met 2-3 van PDK verloren

Na hele dikke setwinsten in de eerste (13-25) en derde (14-25) set, zag Flamingo’s de thuisploeg via 25-22 in de tweede en 25-17 in de vierde gelijkmaken en moest de vijfde set de beslissing brengen in deze topper. Die ging met 12-15 naar de Roze Vogols. Taurus verloor dus als koploper van zowel de nummer twee als de nummer drie van de ranglijst.

In Apeldoorn won Alterno II de strijd om de rode lantaarn van Sliedrecht II, waardoor ze deze niet in bezit krijgen. Sliedrecht pakte dan wel de eerste set overtuigend met 16-25, maar moest vervolgens met 25-23 en twee keer 25-22 toch het onderspit delven. Aan 11 wedstrijden hield de ploeg slechts 4 puntjes over, Alterno staat nu op 7 en is in de stand  VVC-Vught voorbij gegaan.

Vught verloor afgetekend van PDK Huizen. Met 25-16, 25-13 en 25-16 pakte de thuisploeg de drie punten en nestelde zich daarmee op de tweede plaats.  Ecare Apollo 8 Borne en Brainconsultant / Donitas Groningen hadden vijf sets nodig om een winnaar te bepalen. De thuisploeg kwam met 1-2 achter (25-11, 20-25, 18-25) maar kon er via 25-21 een tiebreak uit slepen. Dat was zo’n geweldige opsteker, dat die heel dik met 15-4 werd gewonnen.

In Maria Parochie was het drie sets spannend. En beslisten twee punten in de finale over winst en verlies. Één set, de derde, was heel ruim voor de bezoekers uit Denekamp. Krekkers begon met 26-24 setwinst, Ikwilvanmijnautoaf.nl / DeVoKo maakte via 26-28 gelijk en nam meteen het heft in handen door de derde set met 12-25 te winnen. In de vierde moest Krekkers steunpilaar Marloes Smit na een enkelblessure missen, maar bleef dapper tegenstand geven. Een ace van Daphne Giesselink besliste de set met 23-25.

De studenten van US in Amsterdam waren nog niet zover dat de uitslag van de wedstrijd Pharmafilter US vs SV Dynamo al aan de Nevobo kon worden doorgegeven, daarom moeten we u die schuldig blijven.

De stand is nu: Taurus 11-28, PDK 11-26, Flamingo’s 11-25, SV Dynamo 9-21*, Apollo 10-19, US 9-16*, DeVoKo 11-13, Krekkers 11-13, Donitas 10-11, Alterno II 11-7, VVC-Vught 11-6 en Sliedrecht II 11-4.

*Wedstrijd van gisteren is nog niet in de stand opgenomen.