Winst Sliedrecht, Zwolle, TTP en Alterno

CSEVCZwolle

De topper in de Eredivisie bij de dames tussen VC Sneek en Sliedrecht Sport was na iets méér dan een uur beslist.  In het voordeel van de bezoekers uit Sliedrecht. De ploeg van Appie Krijnsen nam een 0-3 zege mee vanuit Friesland, waarop gezien het setverloop niets af te dingen viel. De gasten waren van begin tot eind de bovenliggende partij. In de eerste set heel duidelijk 14-25 na een 13-22 tussenstand. In de tweede ging het via 6-9 en 10-17 naar 20-25 en in de derde set sloeg Sliedrecht het gaat na 10-13. Via 14-19 werd het 20-25.

Marlies Wagendorp scoorde 8 blokpunten. Nienke de Waard maakte blokkerend 4 punten. Sliedrecht kwam totaal tot 16 scores via het blok, daar zette Sneek er maar 2 tegenover. Ook had de Sliedrecht een 2 / 6 voordeel qua aces. Esther Hullegie (Sliedrecht) werd met 16 punten topscorer van de partij, Marrit Jasper kwam voor Sneek tot 11 treffers.

In Zwolle leed Eurosped TVT een onverwachte 3-1 nederlaag bij het CSE VC team van Henriëtte te Steege. Eurosped kon wegens blessures niet beschikken over spelverdeelster Britt Bongaerts. Lieke Streutker is al wat langer geblesseerd. Via de setstanden 25-22 en 24-26 was het begin spannend, daarna domineerde de thuisploeg de wedstrijd.  De volgende twee sets, waarin er in de derde een kaart was voor Jan Berendsen, gingen met ruim verschil naar de thuisploeg. Met 25-17 en 25-15 pakte Zwolle de volle winst.

Bij Eurosped moesten de punten van de midpositie komen (Stoeten 16, waarvan 5 blokkerend. Lohuis 11 en Post 8), de buitenkant was een stuk minder effectief en productief.  Antoinette Posthuma kwam tot 6 aanvallende punten uit 29 set ups, Lea van Rooijen maakt er 3 uit 24 en KateMorell 3 uit 12. Bij Zwolle werd Anouk van Wijk met het mooie aantal van 23 punten topscorer. Judith Vergeer en Tekla de Jong pakten 4 blokpunten mee en Eveline Stevens scoorde 4 keer via de opslag.

Coolen – Alterno kende weinig problemen met New Nexus Apps Lycurgus. Met twee keer 25-14 en 25-17 werd het een 3-0 voor de ploeg uit Apeldoorn. Alterno pakte de eerste set na de tussenstanden 9-3, 14-7 en 19-10, in de tweede was het scoreverloop 10-7, 19-13 en in de derde stond de ploeg van Wilfried Groothuis bij 16-11 al ruim voor om het vervolgens via 20-15 af te maken.

Kathy Bonsen van Alterno werd met 16 punten topscorer. Daarin waren 5 directe punten via de opslag begrepen. Linda te Molder maakte er 14 en Heleen Hesselink 11. Bij Lycurgus blokkeerde Annelien Alons 5 keer raak, totaal maakte ze 9 punten en werd daarmee de meest scorende speelster bij de ploeg uit Groningen.

Irmato VC Weert ging onstuimig  van start tegen TTP. De eerste set werd binnen de twintig minuten met 25-13 gewonnen, daarna was het ook meteen afgelopen. In de tweede set maakten de Nevobo talenten met 20-25 gelijk. Na de 7-8 tussenstand liepen ze gestaag naar een duidelijk verschil bij 13-17 en 18-23. Vervolgens kwam de thuisploeg er niet meer aan te pas. Met 11-25 (5-12, 7-14) en 8-25 (3-8, 6-16, 8-18) waren de laatste twee sets wel heel erg duidelijk.

Vanmiddag speelt Set-Up ’65 in Meijel tegen Peelpush.

De stand is nu: VC Sneek 12-29, Eurosped 13-25, Sliedrecht Sport 10-23, Peelpush 12-23, Coolen – Alterno 10-22, Set-Up 11-22, VC Zwolle 12-12, TTP 11-8, Lycurgus 12-7 en VC Weert heeft -3 punten uit 11 wedstrijden.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CSE VC Zwolle, dat stuntte tegen Eurosped.