Vizier op volleybal

 

Flash Nieuwleusen D1 verliest met 2-3

VoV, 19-11-2023. 18:43 uur. Na de mooie overwinning vorige week op Lycurgus, moest Flash het opnemen tegen DIO Bedum. Voor Flash dames 1 was het een lange tijd geleden dat deze ploeg de tegenstander was. DIO Bedum is vorig jaar gepromoveerd vanuit de derde divisie. Met een knappe 6e plek in de competitie voor DIO, zal het voor Flash geen makkelijke opgave zijn om te winnen.

Dat het niet makkelijk was, bleek al gelijk in de eerste set. Flash begon wat gespannen aan de set. Het ging de hele set gelijk op en DIO Bedum bood goed tegenstand door een sterke verdediging. Flash knokte voor elk punt, maar helaas was DIO Bedum te sterk en won de eerste set met 22-25.

Om nog 4 punten in Nieuwleusen te houden moest Flash gelijk gefocust beginnen aan de tweede set. Helaas liep DIO steeds weer wat punten uit en pakte een voorsprong van 10-14. Flash Nieuwleusen streed en door een mooie service serie van Manon van Blanken kwam Flash terug op een gelijke stand van 16-16.  Tot het einde van de set was het spannend, maar ook deze set werd verloren met 23-25.

Om nog te gaan voor de winst moest Flash nu toch echt beter spel gaan laten zien. Dit gebeurde ook in de derde set. De focus die in de eerste twee sets ontbrak bij Flash, was er wel in de derde set. Flash speelde beter en scoorde ook meer.  DIO begon meer fouten te maken en hier profiteerde Flash van en won de derde set met 25-19.

De goede flow van de derde set werd doorgetrokken naar de vierde set. Met veel steun van de kant en tribune werd er gestreden voor elk punt. Nieuwleusen kwam steeds beter in het spel en wist meer grip te krijgen op DIO. Hierdoor won Flash de set met 25-15. Op naar een vijfde set!

In de vijfde set ging het gelijk op in het begin, maar bij een stand van 6-6 liep DIO uit. Flash probeerde de set nog om te keren, maar helaas lukte dat niet en was DIO te sterk en won de set met 10-15 waardoor Flash de wedstrijd verliest met 2-3.

Volgende week mag Flash dames 1 het opnemen tegen Volco Ommen. Dit belooft een spannende pot te worden. De wedstrijd start om 18.00 uur in Ommen. We kunnen wel wat supporters gebruiken. Zien we jullie dan?

gh @ VoV, verslag van en foto via Lisa Bollemaat, Flash Nieuwleusen D1