Vizier op volleybal

 

Leython DC H1 herstelt zich na misstap op Super Saturday

VoV, 19-11-2023. 18:45 uur. Na een goede serie van drie opeenvolgende overwinningen struikelde Leython DC H1 vorige week onverwachts over hun vers gepromoveerde concurrenten uit Maarssen. In een volle Bloemerd, waar de hele dag door thuiswedstrijden werden gespeeld, leek er in de eerste set geen vuiltje aan de lucht. Daarna trad echter het verval in en was er niemand meer bij de Leiderdorpers die bij machte was om het team uit het slop te trekken. Een teleurstellend 1-3 verlies was het gevolg.

Een reactie was nodig en die zou dan afgelopen zaterdag moeten volgen tegen VCV H1 in het relatief verre Veenendaal. Na een flinke rit waarbij weer en verkeer niet meezat druppelden de heren aan het begin van de middag de kantine van VCV binnen. De warming-up was niet reuze fanatiek en weinig wees op een makkelijke middag voor ons eerste herenteam.

Toch startten de mannen direct fel vanaf het begin van de eerste set en pakten een mooie voorsprong. Halverwege de set liet Leython de tegenstander toch weer langszij komen, maar dit bleek slechts tijdelijk. Zonder al te veel moeite werd de set binnengehaald en de toon voor de wedstrijd was gezet.

VCV H1 worstelde met hun spelverdeling, wat Leython DC H1 de luxe gaf om zonder al te veel servicedruk de rally’s aan te kunnen vangen. Bij de donkerblauwen lag de setup juist wel constant, ondanks een ietwat onnauwkeurige servicepass. Wat met name opviel was de scherpte aan het net die de Leiderdorpers wisten op te brengen.

Het was een wedstrijd vol met gefrommel, geprik, geblok en geduw maar in verreweg de meeste van deze situaties trok Leython aan het langste eind. Ook het wisselbeleid van coach Marc Stronkhorst wierp deze middag zijn vruchten af en de invallers in de tweede helft van de sets wisten niet zelden het verschil te maken.

Een klinkende 0-4 overwinning was het gevolg, waardoor de aansluiting bij de subtop gehandhaafd blijft. Nu het goede gevoel weer terug is, is het voor Leython DC H1 zaak om een nieuwe serie neer te zetten. Eerst wacht echter een nieuwe sleutelderby tegen SKC H1 uit Leiden, op woensdag 22 november in de Does dit keer in de tweede ronde van de beker. De Leidse studenten hebben wat goed te maken na hun smadelijke nederlaag tegen Leython DC H1 in de competitie, een paar weken geleden. Echter is Leython DC H1 nog ongeslagen in hun trainingshal de Does, waar eerder Thor H1 aan de zegekar werd gebonden.

Twee dagen later staat in de Bloemerd het verplichte nummer tegen Sovicos H1 op de planning. Deze wedstrijd zal alleen een lach op de Leiderdorpse gezichten teweegbrengen als alle vijf de punten ten noorden van de Oude Rijn blijven. Mocht dit lukken, en weet Heren 1 ook de midweekse wedstrijd tot een goed einde te brengen, dan kan het team terugkijken drie goede resultaten in slechts zeven dagen tijd.

gh @ VoV, verslag van en foto via Jelle Noest, Leython H1.