Vizier op volleybal

 

Fleur Savelkoel naar Duitsland, Juliët Lohuis naar Italië,

VoV, 30-06-2022. 8:47 uur. Fleur Savelkoel maakt de overstap van de Nederlandse Eredivisie, waar ze 10 jaar actief was bij o.a. Lycurgus, Donitas, Sliedrecht Sport en Team 22, naar de Duitse Bundesliga. Zij gaat volgend seizoen voor SC Potsdam spelen, dat in de jaargang 2021/ 2022 de play–offs om de landstitel verloor van MTV Stuttgart.

Savelkoel stond heel hoog op het wensenlijstje van SC Potsdam en zij is de derde Nederlandse speelster die volgend seizoen de kleuren van deze club om de schouders draagt.  Spelverdeelster Sarah van Aalen en Hester Jasper behoorden al tot de selectie.

“Zij beschikt over veel power en zal waardevol voor ons team op de passer/ loper positie zijn. En dat zal voor ons belangrijk zijn, want we zijn naast de competitie in de Bundesliga tevens actief in de Supercup, der Pokal en de Champions League”

Savelkoel zal in de Bundesliga niet meer Juliët Lohuis aan de andere kant van het net tegenkomen als SC Potsdam tegen MTV Stuttgart speelt. De midspeelster, die op dit moment met Savelkoel en Oranje in Calgary de laatste ronde van de VNL speelt, verkast naar Italië. Zij komt volgend seizoen uit voor Casalmaggiore. Zij wordt daar collega van de Amerikaanse internationals Lauren Carlini en Alexandra Frantti, die momenteel ook met Team USA in de VNL-competitie spelen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.