Vizier op volleybal

 

Volley Tilburg H1 klaar voor nieuw seizoen

VoV, 30-06-2022. 13:10 uur. Het eerste herenteam van Volley Tilburg heeft de staf en de selectie voor komend seizoen rond. De vertrokken trainer Renzo Borrani wordt opgevolgd door een driekoppige technische staf. Die bestaat uit Martijn Musters -die vorig seizoen samen met Renzo heren 1 trainde en coachte-, Patrick Tonnaer en Erik Kwantes (oud-speler van heren 1). Ook is er weer een manager gevonden: Leon de Leijer keert terug in de functie die hij al eerder uitvoerde.

“Ik heb zelf de gesprekken met Patrick en Erik geïnitieerd bij de club en ben blij dat alles rond is gekomen. Ik kijk er naar uit om met hen komend jaar weer drie keer te gaan trainen met het team. Het derde trainingsmoment sluiten er talentvolle spelers aan en dat is alleen maar goed voor het volleybal.”, aldus Martijn Musters.

De spelersgroep is compleet en bestaat nu uit 14 spelers en daarmee is heren 1 in de breedte zeker sterker geworden. Op de midpositie is Eddy Raaijmakers gestopt na afgelopen seizoen en daarvoor zijn twee ervaren krachten aangetrokken. Dat zijn Bas van Meurs (die in het verleden voor Den Dungen speelde, komt over van Gepidae) en Tim Swaan (die eerder bij Volley Tilburg speelde en nu overkomt van VV Noorderkempen en daarmee actief was op het 2e niveau in België). Verder zijn Thomas van de Ven, die weer volledig terug is na een operatie aan zijn knie, en Tim van den Berg er weer bij.

Op de passer/loper- en de diagonaalpositie is de selectie intact gebleven. Joeri Polman, Niels van Son, Gijs Moonen, Tom Chermin, Rorik Vesters en Thijs Princen (na een jaar als stand-in op midden te hebben gespeeld) gaan die posities invullen. Op spelverdeling is Mathieu Winters (die komt uit eigen opleiding en vorig seizoen speelde bij Den Dungen) een talentvolle opvolger van de gestopte Lucas Vermeulen, die samen met de ervaren Rogier Raemaekers de aanvallers in stelling gaat brengen.

De laatste nieuwkomer is libero Thomas Jansen, die hetzelfde pad bewandeld heeft als Mathieu en dus in de jeugd voor Volley Tilburg gespeeld en een uitstapje gemaakt heeft naar Den Dungen. Hij gaat de liberopositie samen met Yannick Knechten invullen. De ambities voor komend seizoen zijn duidelijk. Waar vorig jaar de ambitie op een top-3 klassering lag, is het nu duidelijk dat heren 1 voor het kampioenschap gaat.

gh @ VoV, persbericht en foto Volley Tilburg via Leon de Leijer.