Vizier op volleybal

 

Friese volleybalsters uit de kleren

Volleybalvereniging Leevoc uit Leeuwarden bestaat dit jaar 40 jaar en dit jubileum vraagt om een ludieke actie wat de sport in een nieuw daglicht zet. Twaalf Leeuwarder dames staan model voor een kalender die zij als  ‘beschaafd bloot’  omschrijven. Hiermee zamelen zij geld in te voor de Bas van de Goor Foundation. De kalender zal tijdens een release party in september worden onthuld en is nu al te bestellen voor €12,95 via www.leevoc.nl.

De kalender heeft de combinatie van sport en bloot en is daarmee uniek in haar soort. Met deze kalender willen de meiden niet alleen de Bas van de Goor Foundation steunen maar ook een boodschap uitdragen: Volleybal is sexy!  De Leeuwarder volleybalverenigingen kampen de laatste jaren met een lichte daling wat betreft leden. De ludieke kalender is een manier om de sport weer onder de aandacht te brengen.

De Bas van de Goor Foundation is een stichting voor mensen met diabetes. De stichting heeft als doel een hogere leefkwaliteit te bereiken voor mensen met diabetes door sport. Zij doen dit door diverse sportactiviteiten te organiseren voor mensen met diabetes en diabetici bewust maken van het belang en positieve effect van sport in hun dagelijks leven.

Via deze link vertellen de dames hun verhaal

http://www.youtube.com/watch?v=_xBl4Jain8I