Vizier op volleybal

 

Frivool spel VC Sneek D2 niet beloond tegen US D2

VoV, 09-10-2022. 15:10 uur. De dames van VC Sneek 2 hebben hun tweede thuispartij in de Sneker Sporthal met 0-3 tegen Pharmafilter US D2 verloren. De Amsterdamse reservisten zegevierden voor de goed gevulde tribunes in de Waterspoortstad in straight sets. Ondanks het verlies was er bij midspeelster Houkje de Lange allesbehalve sprake van scepsis. “We hebben als team tot het einde gestreden. Helaas maakten we te veel eigen fouten”, meldde ze na afloop in de catacomben.

Volle bak trainen: Na weer een week volle bak trainen begon VC Sneek vol goede moed aan de wedstrijd. “We gaan er weer vol voor met z’n allen. De coach voelde dat er zeker setwinst in zou kunnen zitten vandaag”, was het gevoel verwoord door Houkje de Lange. Wanneer haar vooruitziende blik zou uitkomen, dan zou de eerste triomf een feit zijn geweest.

Gretigheid: De thuisploeg kwam vroeg in de set op grote achterstand, maar na een goede serviceserie van Rianne Jasper kwamen VC Sneek goed terug. In de rest van de set kwam de Sneker ploeg prima mee en maakten beide formaties de punten bijna om en om. Door met name een hoog percentage aan netfouten – waarschijnlijk de gretigheid van de jeugdige talenten – gevoegd bij een foutserve beslisten de hoofdstedelijken uiteindelijk de set.(22-25).

“In de tweede set werken we keihard, maar een hoop dingen lukken helaas net niet”, gaf Houkje de Lange aan.  Verderop in de set begint het beter te lopen, maar dan staan de roodhemden inmiddels al te ver achter om nog bij te komen. “De vechtlust is er zeker, maar het ontbreekt nog aan een stukje netheid (19-25)”.

Gevoel voor realisme: De ploeg van Bryan de Haas begint in de derde set met een kleine achterstand waarbij de equipe tot de helft van de set nog prima meekomt maar daarna is de energie echt op (16-25).“Deze week weer voor de volle 100% inzetten op trainen en zorgen dat de eigen fouten er meer uit gaan. Volle bak blijven gaan en verder bouwen op de positieve dingen van de wedstrijd”, aldus de midaanvalster naderhand met gevoel voor realisme.

gh @ VoV, bron VC Sneek, foto Annewies Smit