Vizier op volleybal

 

Volley Tilburg H1 maat te groot voor USV Protos

 

VoV. 09-10-2022. 15:25 uur. Zaterdag speelde Volley Tilburg heren 1 de uitwedstrijd tegen de Utrechtse studenten van USV Protos. Het werd een ruime zege met 0-3 (14-25, 16-25 en 13-25). Coach Martijn Musters: “Deze wedstrijd hadden we alle spelers ter beschikking. Gezien het wedstrijdverloop hebben we ze ook allemaal speeltijd kunnen geven. Alleen Thomas van de Ven, net hersteld van een blessure, hebben we uit voorzorg aan de kant gehouden.

We startten elke set goed met een sterke servicereeks. Die snelle voorsprong wisten we iedere set uit te bouwen tot een ruime zege. Vooral Tim Swaan, die sowieso een prima pot speelde, zette met een scherpe sprongfloat veel druk op de studenten. Komende zaterdag komt VV Utrecht op bezoek. Dat zal een stuk moeilijker worden, maar als we met dezelfde focus spelen kunnen we wellicht de punten in T Kwadraat houden.”

Martijn en assistent Erik Kwantes begonnen met Rogier Raemaekers (sv), Tom Chermin en Gijs Moonen (pl), Bas van Meurs –die debuteerde in heren 1- en Swaan (mid), Joeri Polman (dia) en Yannick Knechten als libero.

Dit zevental stond steeds ruim op voorsprong en won met 14-25. In set 2, met jongeling Matthieu Winters als spelverdeler, verliep het aanvankelijk wat stroever en kon Protos een beetje in de buurt blijven. Maar de setwinst kwam nooit in gevaar: 16-25). In set 3 kwamen Niels van Son (pl), Thomas Janssen (lib) en Tim van den Berg (mid) en bleef Matthieu de spelverdeler. Ook met deze wissels liep het uitstekend en werd met 13-25 gewonnen.

Komende week komt het eveneens ongeslagen VV Utrecht naar T Kwadraat. Dat zal andere koek worden en belooft op voorhand een spannende pot te worden. Heren 1 zal er alles aan moeten doen om de 3de plaats van VV Utrecht over te nemen. De wedstrijd begint om 18.00 uur: komt dat zien.

gh @ VoV, verslag van Leon de Leijer, foto Thijs Princen