Gedreven Keistad H1 verliest thuiswedstrijd

VoV, 14-11-2017. 5:40 uur. Afgelopen zaterdag, 11 november, speelde AVV Keistad H1 thuis tegen de nummer twee van de ranglijst, namelijk Dynamo II uit Apeldoorn. Helaas moest er voor Jurgen de Graaf een vervanger worden gevraagd aangezien zijn schouderblessure nog niet genezen is. Voor Leon Dersjant een kans om zich te laten zien in het 1e herenteam van AVV Keistad.

De eerste set begon AVV Keistad sterk. Er werd gelijk druk op Dynamo gelegd. Dit resulteerde in een tussenstand van 5-3. Na deze sterke start zakte het niveau weg bij AVV Keistad. Er werd minder scherp geblokkeerd en onnodige aanvallende fouten gemaakt. Hierdoor kon Dynamo de eerste set makkelijk naar zich toe trekken. 20-25. Na de eerste set moest het anders bij AVV Keistad. Er moesten minder directe fouten worden gemaakt.

Keistad begon de tweede set erg scherp en liet duidelijk merken dat ze deze wedstrijd koste wat kost moesten winnen. Door de servicedruk en sterke blokkering kwam Dynamo niet in hun spel waardoor ze al snel op een flinke achterstand kwamen. Dit zorgde voor gefrustreerde spelers aan de kant van Dynamo. Mede door discutabele beslissingen van de scheidsrechter werd het spel regelmatig stil gelegd. Dit kwam de Dynamo spelers niet ten goede en hierdoor kon AVV Keistad in deze set uitlopen. Dit deden ze door nu wel direct de kansen af te maken en te scoren. Dit resulteerde in de set winst.  25-23

In de derde set was duidelijk zichtbaar dat beide teams streden voor plek twee op de ranglijst. Aan beide kanten werd er goed verdedigd, geserveerd en aangevallen. Beide teams waren erg scherp met de blokkering en het verdedigen van de aanvallers. De hele set ging het gelijk op. (15-15) In deze set werd ook duidelijk dat dynamo over veel ervaring en kwaliteit beschikt. Dit was zichtbaar in tactische aanvallen en hun positionering in het veld. Dit zorgde ervoor dat AVV Keistad nog een tandje bij moest zetten om deze set binnen te halen.

Aan het einde van deze set kwam Jurgen de Graaf erin voor de service van René van der Lugt. Dit deed Jurgen  de Graaf naar behoren waardoor het leek dat de set als nog door AVV Keistad gewonnen werd. Hier legde Dynamo zich echter niet bij neer wat resulteerde in een 25-25 tussenstand. Keistad kreeg twee kansen om de set te winnen maar dit mislukte. Uiteindelijk kreeg dynamo de kans om het af te maken en dat gebeurde met een eindstand van 27-29.

De vierde set was een kopie van de tweede set. Na de teleurstelling van set drie moest AVV Keistad zich herpakken om er een vijf setter uit te halen. Dit pakte de ploeg van Marcel Ruijterlinde en Michiel Bakker goed op. Het werd al snel 10-6 voor AVV Keistad. In deze set was de pass goed waardoor Tom Slaghekke veelvuldig door Djim Baas kon worden aangespeeld. Dit resulteerde in uitstekende punten voor AVV Keistad; tussenstand 19-14 . Nu leek het er op dat er zeker een vijfde set gespeeld ging worden. Dynamo kwam nog eenmaal terug tot 20-18. Maar mede door meerdere slimme aanvallen van Joost de Mie werd deze set gewonnen met 25-19.

Set vijf had de mooiste set van de wedstrijd moeten worden. Helaas verliep dit anders dan verwacht en liep Dynamo al snel uit naar 4-8 tussenstand. Deze voorsprong gaven ze ook niet meer weg. AVV Keistad bleef volhouden en probeerde vanuit alle posities door de verdediging heen te komen. Uiteindelijk kwam het op een tussenstand van 9-14. Djim mocht hierna gaan serveren wat resulteerde in een punt voor AVV Keistad. Dit gaf het team van Ruijterlinde en Bakker weer moed om te strijden voor de winst. Dynamo wilde hier niet aan mee werken en maakte het laatste punt waardoor de eindstand werd bepaald op 10-15.

Volgende week zullen de mannen van AVV Keistad het opnemen in de beker tegen de eredivisionist Inter Rijswijk H1. Deze wedstrijd zal gespeeld worden in Sporthal Midland om 17:30u. We hopen op uw support.