Tornado van 2-1 achter naar 2-3 winst

VoV, 14-11-2017. 5:45 uur. Afgelopen zaterdag is Tornado Dames 1 rond half 3 naar Borculo vertrokken. De wedstrijd tegen Gemini DS1 stond op het programma. Een tegenstander waarvan we, gezien de stand, kunnen winnen. Lekker vrij spelen en ons niveau van vorige week tegen Esch Stars D1 halen. Dan moet het lukken!

Het fluitsignaal klonk om half 5. Met de tips en adviezen van onze coach begonnen we vastberaden aan de aan de eerste set. Tornado had de serve, maar al snel wist Gemini deze van ons over te nemen. We kregen de serve van Gemini niet onder controle waardoor er een flinke achterstand voor Tornado ontstond. Enigszins verbaasd liepen we naar de kant toen er door onze coach een time-out was aangevraagd. Een slecht begin voor Tornado. “Het lijkt er niet op”, werd nog even kort genoemd. Het ging moeizaam, maar we wisten ons zelf weer in de wedstrijd te spelen. Helaas resulteerde de eerste set in een 25-21 verlies, maar de tweede set was voor ons, dat wisten we zeker.

Zo gezegd zo gedaan, Tornado herpakte zichzelf en samen speelden we onszelf naar winst van de 2e set. Mede door onze goed spelende middens die goed bediend konden worden, konden we Gemini uit hun spel halen. De set werd door Tornado gewonnen met 22-25.

De derde set zijn we sterk begonnen. Helaas viel in het begin van de derde set bij een stand van 6-5 een goed spelende Jorieke Letteboer uit door een pinkblessure.  We baalden ontzettend, maar we moesten ook door. Dus kopjes leeg, want de winst moest mee naar Geesteren! Babeth Slag nam de plek van Jorieke over en deed dit zeer goed. Ze sloeg de ene na de andere bal naar de grond. Toch konden we de set net niet op tijd keren en verloren we set 3 werd met 25-23.

Maar door deze goede eindspurt in deze derde set kreeg de formatie uit Geesteren vleugels in de volgende sets.En hoe! Korte metten maken met Gemini, geen kansen meer geven en alles uit de kast! Het ging moeizaam, maar we stonden er weer! Met flink wat serve druk en een goed variërend spel wisten we de 4e set met 16-25 en 5e met 6-15 te bemachtigen. 2-3 winst voor Tornado!! Drie punten erbij wat resulteerde momenteel op mooie vierde plek in de competitie.

Op 25 november spelen we om 16.00 uur thuis tegen WIK Steenderen D1. Dit beloofd wederom een spannende pot waar we alle steun goed bij kunnen gebruiken!  Graag tot 25 november om 16.00 uur in de Ransuil!

gh @ VoV, verslag van Marlon Bekhuis, Tornado Geesteren.