Vizier op volleybal

 

Geen 50 bitterballen voor SVI D1

VoV, 05-02-2023. 13:25 uur.  Ik kom binnen in een kolkende Zwolle-Zuidhal realiserend dat we eigenlijk een supermooie vereniging hebben! Ik voel me op mijn plek hier, ondanks mijn tweede ambtstermijn en SVI DNA is toch duidelijk gemuteerd in mijn genen. Of ik nu naar JB1, D2 of H1 sta te kijken, de tribunes staan en zitten vol met betrokken vrienden, ouders en oud-spelers, die enthousiast staan aan te moedigen en de sporthal verwarmt zich eigenlijk zichzelf hierdoor.

Dan onze wedstrijd tegen de Emmeloordse poldergirls, die eigenlijk veel te laag op de ranglijst staan. We gaan volle bak de warming-up in met 10 powergirls en zonder de afwezige Vera en Chiara. Onze mini van de week Elin zet de trend voort door vakkundig (opgeleid door Chiara) achteloos de bal bij Vovem op de grond te droppen!

We beginnen met He-STER als verdeelstrateeg, Milena de ideale noeste Nilfisk in het oranje hesje. Buitenbeukers Linsey en Eva met het verhuisvuil nog onder de nagels zittend, op de middenas Benthe en C.K.Arlijn aangevuld met Maaike de diagonale springveer die nooit wil landen.

Onze pass ligt als een huis en we bestoken de passlinie van Vovem met serveergranaten, balletjes die over het net komen, zijn een welkome prooi voor onze libero. Met goede invalsbeurten van Femke, Jolien en Iris walsen we binnen no time als een Leopardtank over de tegenstander heen met 25-15, 25-19, en 25-18 staan we 3-0 voor en verzuimen de tegenstander de nekslag te geven en volkomen terecht verliezen we de laatste set van een door het bot gemotiveerde tegenstander.

Zand zit in onze aanvalsmachine, oververmoeide scheidrechters, die kinderachtig een bal dubbel geeft, doordat kritisch AVRO-lid Alfons B zijn gelaat verdedigd op en ketser 7 meter linksachter in de hoek. Desalniettemin geen 50 bitterballen voor ons team, 20-25 voor Vovem en we gaan ons nu opmaken voor de revanche tegen de Beverbende.

De 2 weken hoogtestage in de Andes zal ons een erytropoëtine-gehalte geven, van een Tour de France wielrenner, alvorens we twee belangrijke wedstrijden gaan spelen.

Volgende wedstrijden: Thuis: 15 februari kwartfinale beker tegen SNVV D1 om 2100 uur. Thuis: 18 februari tegen de Bevers D1 1700 uur BE THERE! Tot dan, namens SVI-dames1. Crie Kinsie treener/kootsj

gh @ VoV.