Hands-Up H1 zegt: “Bedankt voor het lachen”

VoV, 05-02-2023. 13:23 uur. In het wedstrijdverslag van vorige week stond dat er veel lukte, deze week was daar een overtreffende trap van.
Nuvoc, de rode lantaarndrager, kwam op bezoek en deden een gooi naar “De Club van 50”. In dit geval wordt hier “50 punten in de gehele wedstrijd” mee bedoeld, meer punten zaten er helaas niet in het vat voor de bezoekers.

Rik Kamminga, terug van vakantie, mocht aan de kant beginnen en Lucas Arens was wederom, niet geheel onverdienstelijk, ‘hesjeslibero’. Nuvoc kon in het begin van de set nog bijblijven, maar al snel sloeg Hands-Up een gat van vier punten (14-10). De thuisploeg was sterker en meer alert. Met deze scherpte werd de set clean uitgespeeld en ging de eerste set met 25-18 naar de Balkumse Boys.

In set twee startte spelverdeler Gerben Elissen met serveren en bij 4-0 werd de eerste time-out aangevraagd. Deze time-out kon Nuvoc niet helpen en bij 12-3 was ook de tweede time-out opgebruikt. Hands-Up denderde frivool door en toen Rik Kamminga zichzelf inwisselde en zijn beproefde korte service uitvoerde, leek Nuvoc de wanhoop nabij. Met 25-8 was ook de tweede set binnen.

De derde set liet een soortgelijk beeld zien. Nuvoc had de hoop opgegeven en Hands-Up combineerde er lustig op los. Patrick van Spijk scoorde elke bal, die hij kreeg. Tomas van Woerkom kwam na lange tijd weer in het veld en zag Hands-Up de derde set soeverein met 25-11 binnenslepen.

Met de slappe vierde set van vorige week nog in het achterhoofd, ging HU voor een iets meer geconcentreerde start. Met een wederom een uitstekende Mümin Raif en Duco Fronik drukte de strijders uit Berlicum door. Het laatste punt was kenmerkend voor deze wedstrijd. Rik Kamminga serveert een sprongservice, aan de korte kant van de zaal, zoals die enkel en alleen op trainingsavonden te zien is. Hard draait de bal de hoek in en met deze prachtige service was de volledige buit binnen.

Nuvoc gelukkig, want zij konden hun teamweekend vervolgen. Hands-Up gelukkig, want zij hebben op (iets te) ontspannen wijze de wedstrijd gewonnen.
Volgende week mag Hands-Up uit naar de koploper. Om 19.00 uur spelen zij in Helmond, tegen Polaris. Ook al is Helmond niet de mooiste gemeente van Nederland, de mannen van Hands-Up hopen toch op de steun van hun trouwe supporters.

gh @ VoV, verslag van Gerben Elissen, Hands Up Heren 1. Foto Jan van den Noort.