Vizier op volleybal

 

Geen bekerstunt Alterno 2 tegen VC Sneek

VoV, 07-12-2017. 6:03 uur. Gisteravond speelde VV Alterno dames 2 in de kwartfinale van de Nevobo Beker tegen VC Sneek.  Alterno had zich via eerdere zeges op SV Dynamo en de stuntzege tegen Eredivisionist Regio Zwolle Volleybal naar deze ronde geslagen. Voor Sneek ging het via de clubgenoten van hun tweede selectie naar da kwartfinale.  Dit duel werd gisteravond al gespeeld omdat Sneek Europese verplichtingen heeft in de periode dat de overige teams de kwart finales spelen.

Alterno 2 staat vierde in de Topdivisie, Sneek is de nummer twee van de Eredivisie.  Op de voorhand lijkt het een ongelijke strijd,  waarin het best mogelijke resultaat voor de thuisploeg setwinst zou kunnen zijn en verder moeten ze maar proberen het de meervoudige landskampioen en bekerwinnaar zo moeilijk mogelijk te maken, voor een stunt te gaan en in ieder geval de huid zo duur mogelijk verkopen. Bij wijze van spreken dan.

Dat titelverdediger Sneek de grote favoriet was moge duidelijk zijn en dat ze de partij wonnen mag dan ook niet als een verrassing gezien worden. Na de 19-25 en 16-25 in de eerste twee sets en de 0-2 voorsprong lukte het de gasten echter niet om de klus in drie sets af te maken. Heel knap kwam de ploeg uit Apeldoorn in de derde set terug en kon met 25-19 de wedstrijd met in ieder geval één set verlengen. En als ze setwinst in de target hadden staan, was dat in ieder geval gelukt. Al het meerdere zou een bonus zijn. Maar het werd niet meer, Sneek maakte in de vierde set het verschil in niveau ook in punten duidelijk. Met 12-25 sloegen ze zich naar de volgende ronde.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy Biekart.