Rauwerdink klopt Diefenbach met 3-0

VoV, 7-12-2017. 5:31 uur. In het Challenge Cup duel tussen het Griekse Olympiakos Piraeus en het Franse Tours VB stonden de Oranje internationals Jeroen Rauwerdink en Jasper Diefenbach  tegenover elkaar. Die strijd werd in het voordeel van de Griekse ploeg van Rauwerdink beslist. Met 3-0 via de setstanden 26-24, 25-21 en 25-23.

De ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar in de eindfase bleek Olympiakos net dat beetje effectiever te zijn en de zenuwen wat beter onder bedwang te kunnen houden.

In de eerste set wisselde om de paar punten de leidende positie, nadat aanvankelijk Olympiakos via een aantal scores van Jeroen Rauwerdink op een 11-7 voorsprong was gekomen. Via 14-15 en 21-22 ging het naar een 23-23 gelijke stand, waarop Olympiakos de time out in ging. Wat volgde leek ons een geweldige volleybalsoap te zijn. Er werd geel uitgedeeld (opstellingsfout/) , Olympiakos kwam zo op 24-23, Tours maakte gelijk.

En vervolgens meldde basisspeler Nathan Wounembaina zich met het handdoekje om de nek bij de eerste scheid en ging weg. Liep de zaal uit en hij bleef weg. Iedereen overlegde met iedereen, de scheids kwam van de bok en hield ruggespraak bij de jurytafel, Diefenbach en Rauwerdink maakten van de gelegenheid gebruik om ook even een paar woorden te wisselen.  Na verloop van tijd, de wedstrijd lag zeker 10 minuten stil, kwam Wounembaina terug, met het handdoekje om de nek, meldde zich weer bij de eerste scheids, kreeg geel rood en voor hem was de wedstrijd daarna ten einde.

Olympiakos maakte de set vervolgens met 26-24 af. In de set daarna deden de teams weinig voor elkaar onder, na de 21-20 in de tweede set maakte de thuisploeg de big points voor 25-21 en in de derde set konden ze een 18-21 tussenstand in de finale nog ombuigen naar 25-23 winst.

De gescoorde blokpunten (10 om 2) en de foutenlast (14 om 23) maakten uiteindelijk het verschil in het voordeel van Olympiakos. Jeroen Rauwerdink scoorde 12 keer, bij Jasper Diefenbach bleef de teller op 7 punten stilstaan. De Griekse ploeg heeft bij de return genoeg aan twee sets om zich voor de volgende ronde te plaatsen.