Geen CEV Cup finale voor Daalderop en co.

VoV, 20-03-2018. 22:05 uur.  Het is MTV Stuttgart niet gelukt om de 2-3 thuisnederlaag tegen Minsk ongedaan te maken en zo een plaatsje in de finale van de CEV Cup te bemachtigen. De ploeg van Femke Stoltenborg, Deborah van Daelen en Nika Daalderop was er wel heel dicht bij,  maar kon op het beslissende moment de trekker niet overhalen.

In set drie niet voor de bevrijdende 0-3 zege. Ook in set vier waren er mogelijkheden voor 1-3, maar ook toen lukte het net niet. Dit zou genoeg geweest zijn voor het finale ticket.  Na de Duitse tiebreakwinst werd er in de golden set om deelname aan de eindstrijd gespeeld.

In de eerste set stoomde Stuttgart na de 15-16 tussenstand naar 15-19 en 16-22, waarop de set met 20-25 werd binnengehaald. In de tweede set eenzelfde gang van zaken. Van 15-16 naar 15-19 en van 20-22 in een ruk naar 20-25. Deborah van Daele scoorde het laatste punt voor de 0-2 voorsprong.

In set drie kwam Stuttgart na 20-16 achter met 20-21 voor, op 23-22 werd een drukduel boven het net verloren (24-22), de aansluitende treffer kwam er nog, maar de side out werd door Minsk via een via het blok uitgeslagen bal binnengehaald.  In de vierde set kwam Stuttgart op een 14-18 voorsprong, maar kreeg vervolgens problemen in de passing en kwam met 20-18 achter. Nika Daalderop maakte de 23-22 en de 24-23, maar opnieuw pakte Minsk de nipte winst.

Daarmee waren voor Stuttgart de kansen om in drie of vier sets naar de finale te gaan verkeken, nu moest de tiebreak gewonnen  worden om een golden set af te dwingen. In die vijfde set waren de teams heel lang aan elkaar gewaagd, Stuttgart kon echter een 12-11 achterstand ombuigen naar een 12-14 voorsprong. Met Nika Daalderop aan serve werd na de time out van Minsk ook het laatste punt op het scorebord gezet.

Minsk begon onder onstuimige aanmoedigingen van het 3.000 koppige publiek sterk en kwam na 3-0 op een 6-2 voorsprong. in de golden set Bij die stand ging Stuttgart de time out in, overigens zonder succes. Minsk bleef ruim voor (11-4, 13-7) en won uiteindelijk met 15-8. En daarmee was het toernooi voor Stuttgart afgelopen.

Nika Daalderop maakte 17 punten, Deborah van Daelen liet er 16 noteren en Femke Stoltenborg had 7 keer succes.

In de finale speelt Minsk tegen Eczacibasi  Vitra Istanbul, dat thuis met 3-0 van Schwerin won. Via de setstanden 25-18, 25-19 en 25-20. Ook in Duitsland had de Turkse ploeg al met 0-3 gewonnen.