Plak begint play–offs met zege

VoV, 20-03-2018. 13:20 uur. In Italië zijn de play – offs ook begonnen. In de kwartfinales stond in de eerste wedstrijd van de best of three  Celeste Plak (Novara) tegenover Laura Dijkema (Firenze). Tegen het aanvallende geweld van Egonu en Plak was Firenze niet bestand, één set hadden ze weerwoord (24-26), drie sets niet. Die gingen voor 2.100 toeschouwers met 25-20, 25-15 en 25-16 naar Novara. De aanvallende overmacht kwam  in een eigen score van 62 om 45 tot uiting, van het totaal aantal punten nam Paola Egonu er 27 punten voor haar rekening en Celeste Plak 14. Laura Dijkema kon 4 keer voor Firenze scoren.

Conegliano, zonder Robin de Kruijf, won voor 3.700 fans met 3-0 van Modena. Judith Pietersen speelde 2 sets en scoorde 2 keer. In de andere partijen verloor Busto Arsizio thuis met 1-3 van Monza en won Scandicci met 3-0 van Pesaro. Isabelle Haak was met 19 punten weer erg trefzeker. De returns zijn op 25 maart a.s. Mocht er een beslissende derde duel nodig zijn dan wordt op 28 maart nogmaals gespeeld.

Bij de mannen is Milano van Nimir Abdelaziz in de kwart finale uitgeschakeld. Tegen Modena werd thuis met 1-3 verloren. De eerste set was nog met 27-25 voor de ploeg van Abdelaziz, die totaal 10 keer scoorde, daarna nam Modena met de veel scorende Ngapeth (totaal 22 punten) het initiatief over en won drie sets achter elkaar, met 21-25 en twee keer 19-25.

Verder is Civitanova door en gaan Perugia vs Ravenna en Trentino vs Verona op herhaling in een derde duel.

In de play – off competitie van de serie A2 leed Roma van Jan-Willem Snippe thuis een 2-3 nederlaag tegen Spoleto. Met 11-15 in de vijfde set. Snippe scoorde 22 keer. Bergamo van Sjoerd Hoogendoorn verloor uit bij Croce met 3-1, Hoogendoorn scoorde 21 keer. En Siena verloor thuis van Tuscania met 2-3. De 0-2 kon nog weer ingehaald worden, een super spannende tiebreak (20-22) besliste Tuscania echter voor zich. Kay van Dijk scoorde 18 keer, Hidde Boswinkel 6 keer. Een betere eigen score (83/68) werd bijna geheel teniet gedaan door een hogere foutenlast (36/25), met daarin 22 foutserves van Siena.

De stand is nu 1> Roma 28 punten, 2> Croce 26 punten, 3> Bergamo 22 punten, 4> Tuscania 22 punten en 5> Siena 21 punten. Er is nog een wedstrijd te gaan.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV, Celeste Plak.