Geen Coupe de France finale voor Lynn Blenckers en Marrit Jasper.

VoV, 08-03-2023. 5:03 uur. Eergisteren en gisteren werden in Frankrijk de halve finales gespeeld om de Coupe de France. Met in beide duels een Nederlandse speelster. Lynn Bleckers op dinsdagavond bij RC Cannes vs. Venelles en Marrit Jasper op woensdag bij Béziers vs. Nantes.

Venelles, met Lynn Blenckers na de invalbeurt in de derde set en vanaf de vierde in de basis, verloor met 3-2. Vanuit een 2-0 achterstand via de met 25-21 en 25-23 verloren sets kwam haar ploeg terug naar 2-2. Met 17-25 en 20-25 waren de setzeges overtuigend.

In de vijfde set werd met 8-4 in het voordeel van Cannes van kant gewisseld, de inhaalrace van Venelles ging via 10-7 en 13-11 naar een 14-13 stand voordat Cannes het laatste punt liet noteren.

Midspeelster Lynn Blenckers scoorde twee keer, één keer aanvallend (100%) en één keer blokkerend. Ondanks de betere score aan het net voor blok en aanval (71 om 75 punten) pakte de eigen score in de totalen negatief uit voor Venelles. Door de 9 om 1 aces.

Haar reactie na de wedstrijd: “Goh, het is dubbel, had hem liever gewonnen zonder dat ik gescoord had. Het spelen ging goed, ik sta er duidelijk niet in voor de aanval maar puur voor mijn blok, in de statistieken zie je er dan minder van terug. Op naar zaterdag, de focus is nu weer op de competitie.”  Venelles speelt zaterdag tegen St. Raphael.

De andere halve finale werd gisteravond een prooi voor Béziers. Nantes van Marrit Jasper, koploper in de Franse Eredivisie, verloor met 3-2. In de vierde set slaagden ze er niet in om de 1-2 voorsprong in sets (25-15, 19-25, 21-25) in wedstrijdwinst te veranderen. De 19-22 voorsprong ging met een serie van vier punten door de thuisploeg verloren (23-22). Na de side outs voor 23-23 en 24-23 pakte Béziers de set met 25-23 en dwong daarmee de tiebreak af.

In die beslissende vijfde set werd met 8-4 van speelhelft gewisseld, De thuisploeg liep uit naar 13-7 en sloot met een ruime 15-8 zege af.

Béziers was vooral aanvallend en blokkerend sterker met 72 om 62 aanvallende punten en 15 om 9 blokpunten. Marrit Jasper scoorde 16 keer, Sanja Gommans 8 keer.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto’s Venelles en Nantes.