Geen DELA Beach finale Varenhorst c.s.

VoV, 07-01-2018. 13:15 uur. De tweede halve finale bij het mannen toernooi van de DELA Beach Open ging, nadat Brouwer – Meeuwsen niet in de missie was geslaagd om de finale te bereiken,  tussen Christiaan Varenhorst – Jasper Bouter en Martins Plavins – Edgars Tocs uit Letland. Wellicht lukte het dit tweede Nederlandse duo wel om tot de eindstrijd door te dringen.

Jasper Bouter scoorde vlot drie keer achter elkaar tot aan de 1-4 stand voor Nederland. Bij 4-4 was de stand alweer gelijk en tot 8-8 bleef het gelijk opgaan. De drie Letse punten op rij maakten de Nederlanders met drie punten ongedaan (11-11), twee aces van Bouter gaven het BTN duo een 12-14 voorsprong. Bij 17-15 had Letland dit voordelige verschil naar hun kant omgedraaid. De side out score van Bouter maakte met 18-18 gelijk, hij scoorde ook de 18-19, waarop Letland uitsloeg in de volgende rally (18-20). Beide duo’s scoorden daarna nog één keer. (19-21)

Na de 0-1 voorsprong van Nederland was de finale nog één setwinst verwijderd. Het verschil in de tweede set werd na de technische time out gemaakt. Doordat Nederland een viertal keren voor Letland scoorde liep de stand op naar een 16-10 achterstand. Nederland gaf niet op, en onder luide aanmoedigingen van toeschouwers kwamen ze van 18-13 terug naar 20-18, waarop Letland de time out inging. Daarop volgde een ace van Bouter voor 20-19, maar met 21-19 ging de winst naar Letland, waarmee ze dus de tiebreak afdwongen.

De finale voor het BTN duo was nog steeds één set verwijderd. De tiebreak werd beslist na een 8-7 tussenstand. Na drie Poolse scores op rij moest het NL duo de time out in. Na die pauze scoorden de Letten de 12-7. Jasper Bouter en Christiaan Varenhorst kwamen op 12-9, dat verschil van drie punten kregen ze niet meer van de borden. Na de 14-11 maakte een foutserve van Bouter een eind aan de wedstrijd.

We krijgen dus voor de strijd om het brons een Nederlands onderonsje.