Knappe comeback Lycurgus bij Orion

VoV, 07-01-2018. 13:29 uur. Nog altijd ongeslagen in de competitie. Dat is de conclusie na de 2-3 uitzege zaterdagavond van Abiant Lycurgus bij Seesing Personeel Orion. Abiant Lycurgus kwam in Doetinchem met 2-0 in sets achter, maar beleefde een sterke comeback en won uiteindelijk via de setstanden 25-17, 27-25, 23-25, 22-25 en 13-15. Hierdoor bedraagt het verschil op de ranglijst inmiddels vijf punten. Abiant Lycurgus is koploper met 37 punten uit 13 duels. Orion heeft 32.

Het was een verre van gemakkelijke wedstrijd voor de ploeg van coach Arjan Taaij. Daar waar medio december tijdens de thuiswedstrijd sprake was van een walk-over (3-0 zege) liep het deze keer heel anders. De thuisploeg begon goed en daar kwam niet onmiddellijk een antwoord op. De basis met Wytze Kooistra, Stijn van Schie, Trifon Lapkov, Dennis Borst, Hossein Ghanbari, Erik Mattson en Carlos Mora Sabaté hadden het lastig.

Auke van de Kamp, Frits van Gestel, Niels de Vries en Daan Nijeboer waren om diverse redenen niet inzetbaar. Taaij omschreef de eerste twee sets na afloop als ‘heel slecht’ in een wedstrijd die qua rally’s en spanning een topper was, maar niet op basis van het vertoonde spel. Sander Scheper kwam in de derde set en mede door hem kantelde de wedstrijd.

Abiant Lycurgus ging anders spelen en kreeg meer vat op het spel van de thuisploeg. Blokkerend ging het beter, de passing kwam beter uit de verf en aanvallend ging de foutenlast omlaag. Daardoor ontstond een overwicht in het tweede deel van de wedstrijd, wat uiteindelijk de zege inleidde. Een 8-3 voorsprong in de vijfde set bleek voldoende om een 2-0 achterstand in sets om te buigen naar een 3-2 zege.

Komende woensdag staat alweer een uitwedstrijd tegen Orion op het programma. De eerste wedstrijd in het kader van de halve bekerfinale. De return is op woensdag 24 januari in het Alfa-college Sportcentrum.

gh @ VoV, verslag door Theo Sikkema, Abiant Lycurgus. Foto Hans van Dijk.