Geen finale voor Plak, verlies voor Keemink.

VoV, 28-04-2022. 6:15 uur. Chaumont van Fabian Plak is er in Frankrijk niet in geslaagd om het ticket voor de finale van de strijd om de landstitel te pakken. Na de thuisnederlaag (1-3) tegen Montpellier werd gisteravond uit met 3-2 verloren, na een 0-2 voorsprong.

Met twee keer 20-25 kwam Chaumont op 0-2, thuisploeg Montpellier maakte de achterstand met 25-22 en 25-23 ongedaan, waarna ze de tiebreak met 18-16 voor zich beslisten. Plak stond de eerste en vierde set in de basis en had in de derde een invalbeurt. Hij scoorde 8 keer.

In de andere halve finale partij verloor Tours uit bij Narbonnen met 3-0 (21, 23, 17) waardoor een derde partij de beslissing moet brengen.

De eerste wedstrijd in de finale om de Tsjechische titel is met 2-3 door Lvi Praag (Kay van Dijk) gewonnen van Karlovarsko (Wessel Keemink). De ploeg van spelverdeler Keemink kon het thuisvoordeel niet verzilveren en slaagde er niet in om na een 2-1 voorsprong in sets (25-19, 22-25, 25-21) de wedstrijd voor zich te beslissen. Praag kwam via 17-25 op gelijke hoogte en in een spannende vijfde set trokken ze met 14-16 de winst naar zicht toe.

Keemink scoorde 1 keer. Van Dijk, die naast een basisplaats in de eerste en tweede set invalbeurten had in de derde en vijfde, maakte 3 punten.

In Polen streed Robbert Andringa met Olsztyn voor plek vijf tegen Rzeszow. De eerste wedstrijd hadden ze gewonnen, gisteravond werd uit met 1-3 verloren. De golden set en de vijfde plaats ging daarna via 15-10 naar Rzeszow. Andringa scoorde 10 keer.